Historien om moderne møbeldesign

January 22

Møbler i 1900-tallet flyttede skarpt fra udsmykkede, kompliceret design møbler mod slanke, moderne stilarter. Påvirkninger på designere i denne periode varierede fra 1800-tallet kunst og kunsthåndværk bevægelse til De Stijl arkitektur til Shaker møbler. I stigende grad, blev glasfiber og krydsfiner brugt efter anden verdenskrig.

International stil

Toppede i 1940erner og 1950erne, markeret den internationale stil en bevægelse i retning af større enkelhed og klarhed. Selvom bevægelsen rørt på billedkunst og arkitektur, er dens mest berømte udøveren sandsynligvis Ludwig Miles van der Rohe, der har designet Barcelona-stolen, Brno stol og stolens Tugendhat. Tæt forbundet med Bauhaus Skole for kunst og Design i Tyskland, ville den internationale stil senere blive kritiseret som værende "for alvorlig" og "grundlæggende", selv om det stadig er dominerende.

Dansk moderne

Knyttet til den traditionelle møbler af skandinaviske designere, tog den danske moderne bevægelse form i og. Nogle af bevægelsens karakteristika var designs, der trak på organiske, flydende former og naturlige materialer. Dens øjeblik af overtag var 1939 World's Fair, og efterfølgende møbler i denne stil blev bredt tilgængelige. Par store kunstnere er forbundet med denne bevægelse; dens betydning er mere afhængig folkelig appel. I dag, drage designere stærkt af nogen af sine leveregler, herunder dens organiske mønstre.

Memphis gruppe

I 1980 ' erne reagerede gruppen Memphis mod hvad de opfattede som en mangel på humor i moderne design. Selvom oprindeligt kaldte den "nye internationale stil" af grundlægger Ettore Sottsass, tog gruppe af designere sin mere etablerede navn fra Bob Dylans klassisk sang "Stuck i mobiltelefon med Memphis Blues igen." Deres arbejde er kendetegnet ved farverige, livlige temaer og inspiration fra Art Deco bevægelse. Nogle af gruppens medlemmer indgår Martine Bedin, Nathalie du Pasquier, George Sowden og Andrea Branzi.

Miljøvenligt design

Møbeldesignere har også reageret på en række moderne tanker og bekymringer, herunder miljøbevægelsen. Mindre en bevægelse end en gruppe med lignende bekymringer er miljøvenligt design deltagerne bekymret med at reducere emissioner, forbrugte ressourcer og affald. Nogle af de innovative designere forbundet med Ecodesign bevægelse er Alexander Julian, Thom Filicia og Alessandro Mendini.

Casual moderne

Siden 1990 ' erne, møbeldesign har flyttet til at blive personlig og mindre forenet med afslappet moderne, bliver de store valg for designere. Det trækker sin indflydelse fra danske moderne, såvel som traditionelle Shaker designs. Denne populære bevægelse er baseret på fleksibilitet, overdimensionerede proportioner og afslappet elegance.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com