Historiske træ opdeling værktøjer

June 6

Historiske træ opdeling værktøjer

I modsætning til savning, hakning eller andre former for sundering træ adskiller opdele et stykke træ af sprængning det fra hinanden langs dens naturlige korn linjer, som regel ved at anvende stump pres på en koncentreret punkt som spidsen af en kile eller blade af en økse. Dette sker primært for at adskille træ i håndterbare stykker, selvom opdeling kan også bruges med mere præcision som et af skridt i at gøre bestyrelser eller helvedesild.

Kiler og Gluts

En kile er et stykke metal formet som en smal skive af kagen. Du kan opdele træ, er den spidse ende af kile drevet med en maul. En log vil kræve flere kiler ned på længden af det. For at forhindre, at toppen af Kilen paddehatte, blev kiler undertiden designet med en effekt-absorberende træ pind monteret i toppen. Over tid vil pind splinter og skal udskiftes. I situationer var en smed ikke var tilgængelig til at smede en metal kile, folk ville hugge deres egen ud af hårdttræ. Disse blev kaldt gluts.

Mukkerter

I dens mest primitive er en maul en trækølle eller hammer med et langt håndtag og en velvoksen luns af træ til hovedet. Over tid begyndte folk at forfalske hoveder af metal med et aflangt hul i midten--kaldet øje--hvor håndtaget blev indsat. Den metal hoveder ikke kun lavet for en mere robuste værktøj, men den ekstra vægt hjalp opbygge den nødvendige fremdrift til at drive en kile ind i skoven. Behovet for en kile blev elimineret helt af oprettelsen af den opsplitning maul--en maul med en kile-formet hoved. Maul bruges ved at løfte det over skulderen og svinge det ned med begge hænder i en stor bue.

Akser og økser

Akser ligner mukkerter, men er lysere, med en kortere håndtag og en tyndere, skarpere klinge. Akser er designet til huggede tømmer, og selv om de kan også bruges til at opdele træ, maul er at foretrække. Den længere håndtag giver mulighed for en bredere swing, hvilket gør det mindre sandsynligt, at værktøjet vil Kløve træet og fortsætte ind i din mund. En økse er en miniature økse, der kan anvendes single-handed. Selv om det ikke er så god som en maul til at opdele træ eller som ønskeligt som en økse for træfældning, sin lille størrelse, og letvægts gjort det populært med vogtet, der er nødvendige for at gennemføre deres værktøjer med dem.

Rejser

Et froe er en L-formet værktøj, bestående af en metal kniv med et stik i den ene ende som et træskaft er indsat i en ret vinkel. Rejser blev foretaget med lige eller buede knive med lige at være den mest almindelige. Selv om formen af et froe antyder en slank axe, blev håndtaget ikke brugt til at svinge kniven, men at holde den i position under kørslen skærpet kanten ned med en træ klub eller kølle på samme måde som en kile.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com