Hjemmelavet økologisk jord-gødning

January 2

Hjemmelavet økologisk jord-gødning

Syntetisk jord gødning indeholder kvælstof, kalium og fosfor i ren formularer til levere nødvendige hurtigt næringsstoffer til dyrkning af planter. Organisk gødning består af plante- og sagen, der nedbrydes langsomt, og som giver planter med en længerevarende forsyning af ernæring. Kommercielle præparater af organiske gødninger kan købes på haven forsyning butikker, men de er ofte dyre. Prisbevidste gartnere kan gøre deres egne organisk gødning simpelthen ved at kombinere et par ingredienser sammen.

Gør hjemmelavet gødning

Det primære komponent af hjemmelavet økologisk gødning er frø måltid, en vegetabilsk olie biprodukt, der er brugt til kvægfoder. Frø måltid, som kommer fra solsikker, sojabønner, bomuldsfrø og hørfrø, kan give planter med det samme kvælstof, kalium og fosfor findes i kommercielle gødning. For en billig og let tilgængelige alternativ til frø måltid, erstatte afklippet græs. Pulveriseret kalksten, kendt som kalk, tilføjer calcium til hjemmelavet gødning. Tre almindelige sorter af kalk--landbrugs kalk, Dolomitsand kalk og gips--kan tilføjes i enhver kombination med gødning opskrift. Kød-og benmel og tang måltid er valgfri tilføjelser, der leverer plante-venlige næringsstoffer. Benmel, fremstillet af groft jorden dyreknogler, giver en yderligere kilde til fosfor, mens Tang måltid, fremstillet af tørret tang, giver en bred vifte af mineraler, der fremmer sund plantevækst. Disse gødning ingredienser kan købes online og på havearbejde Centre og gård forsyning butikker. Køber i bulk mængder er den mest omkostningseffektive løsning. For at gøre gødning, Kombiner fire dele frø måltid med en del kalk, en del ben og en del Tang gryn. Måle ingredienserne volumen, ikke vægt. En stor plastikspand gør en god beholder til at blande og gemme gødningen. Som organisk gødning er mindre potent end syntetiske gødning, vil du nødt til at bruge mere i haven til at opnå de samme resultater.

Flydende gødning

Næringsrige flydende gødning kan give planterne et ekstra løft. Enhver form for gødning, med undtagelse af de parasit-redet gylle fra hunde og katte, kan bruges til at gøre flydende gødning. dog fungerer nitrogenholdig slagtekyllingegødning særlig godt. Kombinere gødning med en lige mængde vand og lad blandingen brygge mindst en uge. Hvis du vil bruge som gødning, kombinere en del af gylle blanding med 10 dele vand før breder sig over hele haven. En mulighed for gylle-frit flydende gødning kan laves ved at blande luge udklip med en lige mængde vand og lade det sidde i mindst tre uger. Denne blanding bør også kombineres med 10 dele vand før brug.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com