Hjorte resistente planter & blomster

November 2

Hjorte resistente planter & blomster

Hvis du bor i et område, hvor hjorte strejfer din værftet ofte, kan du nyde at se disse graciøs dyrene hvile på din ejendom. Hvis dine planter oplever betydelige skader fra sent efterår til begyndelsen af foråret, kunne dette være et resultat af rådyr spiser blade og frugter. For at holde din have intakt hele året rundt, er det bedst at medtage nogle attraktive planter, der ikke er attraktivt for rådyr.

Etårige planter

Etårige planter er planter, der kun lever for en sæson eller år, og mange af disse er ikke tiltalende at hjorte. Blomster som California poppy og Datura er enårige, der er giftige for spise og vokse godt i den sydlige region i USA, samt østkysten. Texas bluebonnet er en ideel hjorte-bevis valg for haven så godt, da det trives godt i vinteren, og er en attraktiv dyb blå eller violet. Blomsten vokser godt med andre blomstrer, og alle dele af planten er giftige for rådyr. Duftende heliotropes er et passende valg for hjorte-bevis haver samt; de små lilla blomster i foråret, sommeren og efteråret, har giftige blade, og lugter af baby pulver.

Stauder

Gyldenris blomster er blandt de flerårige planter, som rådyr ikke pleje at spise. Der er mere end 130 arter af Gyldenris, som vokser i lyse orange og gule nuancer. Planter vokse op til 5 fod høj og vokser godt i naturen, så de er ideelle til nybegyndere gartnere. Påskeliljer er en anden hjorte-bevis staude, der blomstrer i foråret; de har brug for veldrænet jord og fuld sol for vækst. Påskeliljer også vokse godt som en grænse plante, og bland godt med daylilies, som yderligere kan beskytte din foråret have fra hjorte.

Træer

Der er flere træer, der vil forblive urørt af hjorte, og hvis træerne er plantet af mindre planter på din landskab, de kan tjene som en beskyttende barriere for planterne. Træer, der er hjorte-bevis omfatter Colorado Blue Spruce, en evergreen, der vokser op til 75 fod høj, og har en 20-fods spredning. Træerne vokser bedst i fuld sol, og kan trives i våd eller tør jord. Douglas fir er en anden stedsegrøn hjorte-resistente træ, der vil tilføje rige grønne farve til gården. Douglas graner vokser bedst i amerikanske Institut for landbrug plante hårdførhed zoner 4, 5 og 6, og har en mellemlang vækstrate.

Buske

Hjorte er ikke tiltrukket af buske som den japanske Berberis, der har rødligt violette blade og tolerere, at en række jordbundstyper og temperaturer. Busk vokser til omkring 6 fod høj, giver gule blomster i foråret, og lyse røde bær i efteråret. Bærrene forbliver på planten om vinteren, selv når bladene er faldet – den røde farve forbliver intakte i de kolde måneder, da hjorte er ligeglad for bær smag. Andre hjorte resistente buske omfatter den duftende sumac, som når 8 fod i løbetid, og trives i USDA plante hårdførhed zoner 4 til 8. Busken har blanke, medium grønne blade at vende orange, Bordeaux eller lilla i efteråret. Kvindelige sumac også producere fuzzy røde bær i sensommeren, at hjorte ikke finder tiltalende.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com