Hjorte resistente planter

April 24

Hjorte resistente planter

I skoven, hjorte er et syn at se og er som regel fremhævet med glæde af vandrere og forbipasserende. Men i en gården eller haven, hjorte er et andet spørgsmål--en pest. Det kan være nedslående at gå i haven på en forårsmorgen og finde alle tulip bloom du møjsommeligt plantet tidligere fald knækket i toppen, forlader du kun en grøn stilk til at beundre. Mens hjorte har brug at spise, og du kan ikke gemme hver plante, plantning af visse planter kan holde rådyr væk og andre hjorte vil ikke røre på alle.

Typer af planter

Stedsegrønne træer af enhver art er resistente over for hjorte, samt træer som Magnolia, Cypress, Ginkgo og johannesbrød. Stedsegrønne buske som enebær, Berberis og Taks er ikke også beskadiget ofte. Kameliaer, Rose af Sharon og japanske Holly kan blive beskadiget lejlighedsvis, men de er ikke at foretrække. Mange populære stauder som blødende hjerter, Forglemmigej, pelargonier og Fingerbøl er også modstandsdygtige over for hjorte fodring, som er de fleste urter på grund af deres stærke duft. Tidligt blomstrende løg som krokus, er påskeliljer og grape hyacinter også upopulær blandt hjorte.

Sjældent beskadiget

Etårige planter, der er sjældent skadet af hjorte omfatter: Ageratum, Angel's trompet, anis, Vinca, Dusty Miller, falske kamille, Forglemmigej, blomstring tobak, Heliotrope, Ridderspore, Valmue, morgenfrue, Snapdragons og Strawflowers. Stauder som statisk, Rue, Rose Campion, raket Ligularia, Rock Karse, dekorative løg, Oregano, Oriental springvand græs, Pampus Grass, Merian, maj Apple, Lungwort, Julerose, mynte, Iris og Jack-in-the-Pulpit.

Sjældent skadet alvorligt

Afrikansk lilje, asparges, Asters, Astilbe, Baby's Breath, bambus, Beebalm, Black-Eyed Susans, Blazing Star, Candytuft, kardinal blomster, nelliker, Columbine, fælles Yarrow, Coralbells, hængende siv, Golden stang, Tusindstråle Bergenia, høns og kyllinger, japansk Anemone og tåge blomst, Malteserkors, rødglødende Poker, Rue Anemone og sæbeurt er alle stauder, der er sjældent skadet alvorligt af hjorte. De vil spise dem, men der må være noget andet de foretrækker i haven. Etårige planter som salvie, persille, Nasturtium, Lobelia, Lantana, fransk morgenfrue, dild, Cocks kam, Hjulkrone, California Poppy og Bachelor's knapper er alle årlige blomster og planter, der kan spises af hjorte, men er slet ikke foretrukne og ikke beskadiges alvorligt ved dem.

Hjorte resistente Design

At skabe plante områder, der er generelt uinteressante eller svært for hjortene at krydse er en god måde at holde dem væk fra dine planter. Rådyr, ifølge Landscaper Jeff Chorba, ikke kan lide at "klatre selv små klipper, hvis de ikke har til." Synker eller hæve beplantninger ved at skabe terrasser og bruge kampesten til at bevare jorden vil holde rådyr fra at undersøge visse områder. Omkring mere modtagelige planter med en ring af resistente planter kan beskytte dem. Inter plantning duftende urter blandt mere ønskeligt grøntsager eller stauder hjælper også.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com