Hjorte-resistente stauder i Minnesota

February 2

Hjorte-resistente stauder i Minnesota

Minnesota nyder en rigelige vifte af dyreliv, herunder hjorte. I nogle områder, er boliger bygget hvor hjorte ofte foder. Hvis native korn, ikke er tilgængelige, kan hjorte henvende sig til hjem landskaber til foder. En gartner bedste forsvar er et godt angreb. Gartnere i Minnesota anbefale plantning stauder, der er usmageligt at rådyr på grund af toksicitet eller deres duft og konsistens.

Peony

Pæon (Paeonia lactiflora), en urteagtige flerårig plante, er et shrubby plante, der kan overleve de barske vintre i Minnesota. Trives i US Department of Agriculture hårdførhed zoner 3 til 8, vil denne holdbar plante blomstrer mange år forlod uforstyrret. Pæon kræver derudover ikke division som nogle andre stauder. Vokser i højden fra 2 til 3 fødder og sprede den samme afstand, nyder peony bush fuld sol eller en del skygge. Jorden skal være veldrænet med en mellemlang fugt niveau. Prangende blomster vises i maj og juni med blomster fra syv til ti dage. Kultivar Paeonia lactiflora udstiller duftende pink dobbelt blomster. Missouri botanisk have anbefaler plantning flere sorter i grupper at sikre blomstrer i op til seks uger hvert forår. Blade bør være trimmet til jorden efter den første frost. Ejere af pæon planter nyde attraktive buketter af afskårne blomster i foråret og skinnende grønne blade hele sommeren. Nogle gartnere vælger at satse pæoner i sæsonen blomstrende stængler kan falde under vægten af tunge blomstrer eller under en hård regn. Pæoner er modstandsdygtige over for sygdom men kan tiltrække myrer, som er uskadelige.

Yarrow

Yarrow (Achillea spp.) blomstrer bedst i køligere klimaer og frastøder hjorte på grund af sin stikkende lugt, hvilket gør det til et ideelt valg for Minnesota gartnere. Denne fleksible staude trives i USDA zoner 3 til 8. Nyder fuld sol og veldrænet steder, tolererer det gennemsnitlige jordbundsforhold. Gartnere nyde den langvarige blomster i røde eller pastel nuancer, der vises i forsommeren og dvæle indtil frost. Den stærke lugt af yarrow blomster er frastødende for rådyr. Voksende 2 til 3 fod høj og 1 til 2 fod bred, excellerer yarrow som en foundation plante eller i nærheden af hegn. De fernlike blade blødgør en have tekstur og kan forblive grøn under milde vintre. Botanikere anbefale dividere klumper af røllike, når anlægget stopper blomstrer. Derudover advarer de gartnere til at modstå fristelsen til at kingsize eller tilføje for meget muld, da disse tilstande kan forårsage root rot.

Lambs øre

Lambs øre (Stachys byzantina) kan være en Minnesota gartnerens valg for at give kantning eller bunddække, der er rådyr resistente. Denne flerårige vokser bedst i USDA zoner 4 til 7 og er medlem af mynte familie. Værdsat for sin uldne sølv blade, der er 2 til 4 inches lang, danner det en sagte tekstureret haven mat. Om sommeren viser lamb's øre en 12 - 18 tommers floral spike i nuancer af lilla og pink. Da den tætte fløjlsagtig blade af lamb's øre kan fange dug og fugt, kræver det fuld sol og veldrænet jord til daglig tørring. Gartnere ofte vand lamb's øre i morgen og undgå at fugte blade at reducere blad rot. Denne hårdføre staude ofte selv frø men udbreder godt gennem division af roden klump.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com