Høje ukrudt med store blå blomster

March 15

Høje ukrudt med store blå blomster

Givet de rette betingelser, kan ukrudt vokse i høj, sunde planter med fremtrædende blomster. Nogle ukrudt er selv dyrket til forskellige anvendelser, og i virkeligheden nogle af ukrudtet faktisk startede som dyrkede planter, der senere undslap og begyndte at vokse vildt. En række af dem har blå blomster.

Cikorie

Cikorie er et mønstereksempel på en ukrudtsplante, der undslap. Weed, også kaldet Cichorium intybus, er også kendt for at salat spisere som vilde endivie og er i samme slægt som den kompakte klynge af gul-hvide blade sælges som endivie i markeder. Rødderne var brygget som en erstatning for kaffe. Cikorie startede som en dyrket plante men fik løs, bliver en vidtrækkende ukrudt. Blomster er generelt blå men kan tage på en lille lilla skær; de kan være hvid, også. Ukrudt kan vokse op til 5 fod høj, og blomsterne til omkring 1 ½ inches lang.

Dayflower

Commelina communis, eller den fælles eller asiatiske dayflower, har to blå kronblade stikke op over en hvid petal. Blomsterne vare ikke mere end en dag. Dette ukrudt vokser til næsten 2½ fod høje og spreder sig ved hepper fra noder, der har gjort kontakt med jord. Det har tendens til at leve i lyssky, fugtige områder. En anden Commelina arter, C. dianthifolia Delile eller birdbill dayflower, har tre blå kronblade.

Bittersød natskygge

Hvis du finder en ukrudtsplante, der har store blå eller lilla blomster, der bliver mørkere mod deres centre, med et stort, conelike støvdrager dækket i pollen, tilbage væk. Dette er bittersød natskygge, en giftig plante. Det er meget almindeligt i det nordøstlige og north central regioner i USA. Planten har haft flere folkemedicin anvendelser for sygdomme som lungekræft og fælles lidelser, men blade og bær er giftige, og du skal holde alle kæledyr, der kan være med dig fra anlægget. Bittersød natskygge er en vinstok, der kan klatre op som det vokser til næsten 10 fod lange.

Advarsler

Ikke vælge vilde cikorie eller enhver anden vilde planter til forbrug. Ikke kun kunne du forstyrre en andens jord, du ved ikke, hvis pesticider blev brugt i området, eller hvis jorden er forurenet. Afstrømning fra nærliggende veje kan flytte forurenende stoffer fra asfalten i jorden, og en tidligere besøgende til området kunne have dumpet affald i nærheden af anlægget.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com