Højtliggende tomat vokser

November 8

Højtliggende tomat vokser

Dyrke grøntsager på store højder kan være et eventyr. Inkonsekvent temperaturer, barske sollys, uforudsigelige frost og kortere vækstsæsoner er ting alle højtliggende gartnere skal overveje. Tomater dyrket i de høje luftlag kræver særlig omsorg og opmærksomhed. Med lidt viden og praksis, saftig, rød, kan lækker tomater fremstilles selv i bjergene.

Instruktioner

•Look for tomater, der modnes i 68-75 dage. Fordi vækstperioden er korte i de højere luftlag, er det vigtigt at vælge tomater, der vil modnes før køligt vejr sætter ind. Vælge en tilpasset udvalg af tomatplante. Sub Arctic Maxi tomat er udviklet specielt til højtliggende vokser og modnes i 48 dage. Andre tilpassede sorter omfatter tidlige Goliat, Roma, bedre Bush og mester. Der er ikke tid til at dyrker tomater fra frø på store højder, så det er bedst at købe tomatplanter fra et lokale Havecenter.

•Sæt din tomater i et solrigt sted. Solen tilbyder varme og frugt-producerer energi til højtliggende tomater. Vælg et område med vestlige eller sydlige eksponering, der får mindst syv timer af sollys dagligt. Plantning tomater tæt på væggene, kan bygninger eller sten, som absorberer varme også hjælpe holde dem varme.

•Plant tomatplanter i et højbed, der er 3 til 4 fod bred og 12 inches høj før den sidste frost. Typisk, gartnere vente til efter den sidste frost at plante, men i kort-sæson, højtliggende vokser, tomater skal plantes et par uger tidligere. Sørg for at plante i et højbed, så jorden bliver varmere. Fylde sengen med kommercielle havejord. Grave en dyb grøft i jorden og placere tomatplanter i renden 24 til 36 inches fra hinanden. Cover stilke af tomatplanter med jord.

•Applicer en plast barkflis til jord efter anvisningerne. Dette vil hjælpe med at holde jorden varm under frost. Placer en flydende træk dækslet over tomatplanter, når frost forventes. Det vil beskytte planter fra frostgrader mellem 26 og 32 grader Fahrenheit. Fjerne det i dagtimerne når temperaturer varm. Erstatte denne muld med træspåner, når vejret bliver varmere.

•Stake tomatplanter. Placer en 6-fods spil 10 inches i jorden når du planter tomater til at undgå at beskadige rødderne senere. Binde tomatplante løst til bålet med strimler af klud på 12-tommer intervaller, som planten vokser. Bure tomater med store-købte bure er en anden nem metode. Ejerkrav forhindrer frugt sygdom og kan fremskynde tomatproduktionen.

•Kapacitet tomatplanter. Anvende vand i bunden af en tomatplante og undgå at få bladene våd. Holde jorden konsekvent fugtig: hverken vandlidende eller tørrede ud. Udsving i Jordens fugtighed kan forårsage sygdom.

•Fertilize tomatplanter. Anvende en afbalanceret gødning efter produktets retninger i begyndelsen af vækstsæsonen, igen, når planterne er 1 fod høje, og endnu en gang når frugter nå 1 tommer i diameter. Gødning specialdesignet til tomater kan bruges som godt.

•Harvest tomatplanter. Pick tomater, når de er orange i farve og næsten moden. Tillad dem fuldt modne indendørs. Når temperaturerne begynder at køle, bringe grønne tomater indendørs til at modnes. Placere dem i en brun papirpose til hastighed modningsprocessen.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com