Holdbarhed af Carpet typer

May 17

Holdbarhed af Carpet typer

Ifølge den Home Depot tæppe Buying Guide, et tæppe holdbarhed resultatet af tre faktorer: fiber, twist og tæthed. Tæthed henviser til hvor mange totter der er i en firkantet gård af tæppe. Twist henviser til hvor mange gange fiber var snoet pr. tomme. Fiber, den vigtigste af disse faktorer, refererer til typen materiale, der anvendes til at gøre tæppet.

Naturlige fibre

Nogle naturlige fibre kan tåle stor slitage. Den mest holdbare naturfiber er sisal, som kommer fra agave planten blade. Sisal er så holdbare, i virkeligheden, at bygherrer bruger det i kommercielle installationer med tung trafik. En anden holdbar naturfiber er kokos, lavet fra skallerne af en kokosnød. På grund af dens ru overflade ligger kokos under sisal's popularitet.

Naturlige fibre med lavere holdbarhed omfatter havgræs og jute. Nationale grønne specifikation (2007) rapporter, der med lys bruger, jute tæppe varer op til 15 år i et hjem. Havgræs er mere holdbare, op til 15 år med moderat brug.

Regenererede fibre

De tre mest almindelige syntetiske fibre i tæppe er nylon, polyester og olefin (også kaldet polypropylen). Af disse er nylon den mest holdbare på grund af sin høje modstandsdygtighed over for slid og knusning. Slid refererer tæppes evne til at modstå gnidning og skrabe. Knusning henviser til sin evne til at inddrive fra samkopiering, hvilket sker, når du går på tværs af tæppet.

Nogle tæpper indeholder en blanding af syntetiske fibre. Holdbarheden af disse tæpper afhænger som fibre anvendes. For eksempel, en blanding af polyester og polyamid er mindre holdbare end nylon i sig selv, men det er mere holdbare end en ren polyester tæppe.

Blandede fibre

Nogle tæpper har blandede fibre, hvilket betyder, at de indeholder både naturlige og menneskeskabte fibre. De mest almindelige blandet fiber er 80% uld og 20% nylon. Ulden giver tæppet en tone af luksus, og nylon giver tæppe høj holdbarhed. Ifølge nationale grønne specifikation (2007) vil en 80-20 blandede fibre vare mellem 10 og 20 år i high-trafik, kommercielle områder.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com