Hurtigt voksende Aussie træer

October 21

Hurtigt voksende Aussie træer

Australien kan prale med en rig mangfoldighed af træarter herunder Monache og acacias. De indfødte Gartner har et valg af hurtigt voksende træer til brug som skærme eller læhegn eller blot til landskabspleje. Selv den hurtigst voksende træ vil ikke skyde, medmindre det er givet ret vækstbetingelser og mange australske træer vil kæmpe hvis dyrket uden for deres tropiske eller subtropiske naturlige udbredelsesområde.

Gippsland Mallee

Gippsland mallee (Eucalyptus kitsoniana) når 60 fod i højden, men er normalt mindre på ca 25 fødder. Det er en hurtigt voksende stedsegrøn med blank, tykke blade og tåler frost ned til 23 grader Fahrenheit. Gippsland mallee har farverige bark med grøn, brun og pink toner, som skaller af stammen i strimler. Det vokser godt i fuld sol og er unfussy om jordtype.

Grøn pilefletning

Den grønne eller sorte pilefletning (Acacia Flodceder) er en hurtigt voksende stedsegrønt træ op til 40 fod høj. Det er en indfødt til østlige og sydlige Australien men kultiverede rundt om i verden. De flagrende, mørkegrønne blade er fint opdelt eller finnede og lettere hårede. Grøn pilefletning producerer rigelige, kugleformede gule blomster om sommeren. Det er tørke resistente når etableret og vil også overleve brand.

Moreton Bay Fig

Moreton Bay fig (Ficus macrophylla) fra tropiske nordlige Australien kan blive et stort træ med støttepiller og flere kufferter. Hovedstammen kan have en omkreds af 24 fod. Bladene er ovale og blank med brunlig undersider og en bleg Midtribbe. Moreton Bay figner er hurtigt voksende men skal dyrkes i store haver eller parker, som de spredes over et stort område.

Australske fyr

Den australske fyr eller sheoak (Casuarine equisetifolia) når over 100 fødder og bruges som en hurtigt voksende vind pause eller jord stabilisator i kystnære områder. Det er tolerant over for dårlig jord og salt vind men overleve ikke brand eller temperaturer under 26 grader Fahrenheit. Den grædende grene bærer lille, skala som blade og frø bælg ligner små kogler.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com