Hvad årsagerne Blue Eyed mug?

March 7

Alle vegetabilske planter er modtagelige for en vifte af svampesygdomme, der kan mindske høstudbyttet. Majs afgrøder er især almindeligt angrebet af svampesygdomme, der kan gengive høstet majs uspiselig på grund af tilstedeværelsen af skadelige giftstoffer. En sådan svampesygdom af majs afgrøder er blå-øjet skimmel.

Blå misfarvning

Blå-øjet er den fælles betegnelse for en svampesygdom, der inficerer kornet, når den er høstet og lagret i stedet for når det er stadig på anlægget. Betingelsen er dette navn, fordi dens mest genkendelige symptomet er en blå eller blågrønne misfarvning af majs-kernen.

Patogener

Mange patogene svampe kan forårsage blå-øjet skimmel. Aspergillus Glaukos er én art kendt for at forårsage blå-øjet, som er flere Penicillium svampe arter, især Penicillium oxalicum.

Årsager

Tilstedeværelsen af en svamp alene er typisk ikke nok til at forårsage en blå-øjet infektion. Eksperter mener, forkert opbevaring af høstet majs kerner til at være en stor bidragyder til sygdommen. Majs kerner er tørret før længerevarig opbevaring, dels at forhindre infektion fra en svampe patogen. Eventuelle forsinkelser mellem høst og tørring kan forlade majs kerner mere modtagelige for blå øjeninfektion. Landmændene også forsøge at høste majs på en bestemt fugtighed for at forhindre svampeinfektion. Hvis de høstes majs har et højere end normal vandindhold, er infektion af en blå-øjet svamp meget mere sandsynligt.

Blå-øjet majs og Mycotoxicity

Inficerede majs kan indeholde mykotoksiner, stoffer, der fremstilles af nogle svampe, der forårsager potentielt alvorlige helbredsproblemer hos mennesker. Ikke alle blå-øjet svamp arter producerer mykotoksiner, så det er svært at fortælle om inficerede majs er usikre. Det er altid bedst at fejle på siden af forsigtighed ved aldrig spise blå-øjet-inficerede majs.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com