Hvad betragtes ikkeøkologiske gødning?

September 16

Gødning inddeles i to typer: økologiske og ikkeøkologiske. Ikkeøkologiske gødning er også kendt som syntetiske, kemiske eller uorganisk gødning. Organisk gødning som hjemmelavet kompost og kommercielt tilgængelige blandet blandinger er afledt fra alle naturlige kilder. Ikkeøkologiske gødning er lavet i et forarbejdet kemisk proces med ammoniumnitrat som slutproduktet.

Ikkeøkologiske gødning proces

Ikkeøkologiske gødning er lavet i Haber - Bosch-processen, som syntetiserer ammoniak fra kvælstof i luften. Ammoniak oxideres derefter gøre nitrater oprette eksplosivstoffer eller gødning. Fritz Haber også opfundet kemiske våben for Tyskland i første verdenskrig I. ikkeøkologiske gødning er lavet fra kemiske kvælstof med kalium og fosfor tilføjet. De mest almindeligt anvendte syntetisk gødning indeholder kun disse tre næringsstoffer.

Næringsstoffer planterne behov

Grøntsager, frugt og prydplanter har brug for 16 næringsstoffer til at vokse og trives. Kulstof, brint og ilt er leveret af vand og luft. De resterende næringsstoffer er kvælstof, fosfor, kalium, calcium, magnesium, svovl, zink, mangan, jern, bor, kobber, molybdæn og klor. Jord befrugtet udelukkende med ikkeøkologiske gødning bliver forarmet af ni spormineraler. Mineralske udtynding bidrager til plantesygdomme og følsomhed over for insekt angreb.

N-P-K etiket

Kvælstof, fosfor og kalium er de næringsstoffer er nødvendige for de største mængder af voksende planter. Nogle ikkeøkologiske gødning tilføje spormineraler i små mængder til at oprette næringsstof balance. N-P-K etiketten på gødning produkter er påkrævet ved lov til at angive procentdelen af vægten af kvælstof, fosfor og kalium. En jord test bruges til at analysere forholdet mellem disse tre næringsstoffer i jorden. Manglen er så korrigeret ved at vælge en passende N-P-K gødning.

Fordele og ulemper

Ikkeøkologiske gødning er billig, hurtig virkende og let tilgængelige. Planter absorberer let dens opløselig højt kvælstofindhold. Den massive globale stigning i brugen af høj-kvælstof gødning har bidraget til luftforureningen og forstyrrelse af dyrelivet økosystemer, ifølge World Resource Institute, en miljøforskning organisation. Ikkeøkologiske gødning i et hjem haven kan nedbryder jord af trace næringsstoffer, der skaber sunde fødevareafgrøder. Jord forarmet af spormineraler understøtter ikke de mikroorganismer, der skaber sund jord.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com