Hvad blanding af jord skal jeg i mine højbede?

November 19

Højbede er haven senge hævet over jorden ved hjælp af støttemure. Fordele omfatter bedre rodvækst og mindre spredning af ukrudt. Visse typer af jord kan gøre din højbede mere effektiv.

At vælge den rigtige jord

At vælge den rigtige jord til højbede er en af de første skridt til en vellykket haven. PlantAnswers.com foreslår at bruge en jord blanding består af en tredjedel top jord, tredjedel sand (til dræning) og en tredjedel kompost eller andet organisk materiale.

Kompost

Kompost er en af de vigtigste ingredienser til rige jord. Du kan oprette din egen af lagdeling biologisk nedbrydeligt køkken scraps eller andre våd plantemateriale med tørre plante-materiale. Lad det sidde og nedbrydes før du føjer det til din have.

Andre ingredienser

Tilføje andre ingredienser som sphagnum eller gødning til at berige jorden for din højbede. Gylle kan ofte fås gratis fra mælkeprodukter eller hest landmænd. Dog ikke sat friske gødning direkte på planter--det kan brænde dem. Tillade det kompost først, eller blande det med noget andet.

Dårlig jordtyper

Aldrig bruge ler i din højbede--det hæmmer rodvækst og stopper dræning. Lige sand holder ikke vand, der forårsager dine planter til at dehydrere. Stenet jord også stunts plantevækst og giver mulighed ikke for tilstrækkelig dræning.

Ikke lag

Ikke blot lag din top jord, sphagnum og kompost. Adskilte lag forhindrer, at rødderne sprede. Også kan rødder "parkere" på laget med flest næringsstoffer, at give dine planter et lavvandet, unaturlig rodsystem. Bland din jord grundigt.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com