Hvad bruges sphagnum til?

July 29

Hvis jord eller planter i din have brug for et boost af næringsstoffer, kan så sphagnum være løsningen. Sphagnum er de rådnende rester af vilde mos, der vokser i sumpet og sumpede områder. Fordi det vokser i tykke, frugtbar jord, indeholder sphagnum en række vigtige næringsstoffer, der kan forbedre haven jord og hjælp planter for at trives. Købe sphagnum fra havecentre eller gård forsyning butikker og grave det ned i muld i løbet af foråret og forsommeren.

Havejord balsam

Jord har brug for en konstant tilførsel af rådnende organisk materiale til at forblive sunde og til at levere vigtige næringsstoffer til dyrkning af planter. Gartnere kan tilføje sphagnum til enhver type af jord at forbedre dens tekstur og øge næringsstof niveauer. Sphagnum er en trævlet, fibrøst stof, der hjælper med at bryde op tung lerjord at lufte plante rodsystemer. Sphagnum også absorberer og bevarer fugt fra regn, giver et naturligt vandreservoir for planter. Tilføje sphagnum til lys, kan sandede jorder, der normalt aflader hurtigt hjælpe jorden til at bevare fugten længere.

Hjem kompostering

Tilføje lag af sphagnum til kompost bunker fremskynder nedbrydningen proces, øger næringsstof niveauer og bidrager selv til at forebygge de ubehagelige lugte som regel forbundet med kompost bunker. Sphagnum trævlet og svampet struktur også ilter kompost og holder den fugtig. Den mest effektive måde at øge kompost med sphagnum er at tilføje en 1-tommer tykt lag af sphagnum mellem hver 4-tommer tykt lag kompost materiale. Top kompostbunke med en tomme eller to af sphagnum til at danne en lugt barriere.

Træ og busk plantning

Jordbearbejdning er afgørende, når plantning en busk eller et træ. Bland sphagnum med jorden for at gøre en ideel vækstmedium. Sphagnum betingelser naturligvis jorden, regulering af fugt og beluftning træ og busk rødder. Bland to dele jord med en del sphagnum og fylde i hullet omkring rodklump busk eller plante med blandingen op til jordoverfladen. Danne en naturlig "skål" for at samle nedbøren vand rundt i bunden af anlægget ved at tilføje lidt mere af jord/tørv blandingen og anvende dette materiale til at skabe en højderyg omkring kanten af hullet.

Landbrug

Jorden i afgrøde felter har brug for en konstant tilførsel af gødning til at holde afgrøder vokser hurtigt og sundt. Landbrugerne kan vælge fra en vifte af gødning og sphagnum er et populært valg, fordi det indeholder de essentielle næringsstoffer kræves af alle afgrødetyper. Landmænd blandes ofte sphagnum med en anden gødning, som knust kalksten og derefter fordelt det over areal af feltet. De derefter blandes gødningen med jorden af tilling det under. Landmænd læg kartofler og andre vegetabilske afgrøder, sphagnum nederst i plantning huller før såning af grøntsagsfrø.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com