Hvad der forårsager blade på tomatplanter til tænder gul?

January 13

Hvad der forårsager blade på tomatplanter til tænder gul?

Med et væld af sygdomme, skadedyr og betingelser, der kan skade din tomatplante, kan det virke skræmmende at forsøge at identificere og behandle en specifik betingelse. Mange sygdomme kan forårsage gulfarvning bladene, men de har alle symptomer og skrider frem på en måde, der tillader dig at identificere og håndtere problemet, før det dræber din plante.

Septoria Leaf Spot

Også kendt som Septora Blight, denne sygdom er forårsaget af svamp Septoria lycopersici. Det vises på plantens nederste blade efter de første frugter. Før bladene faktisk tænder gule, små steder med mørke konturer, vises grå Centre og små sorte prikker. Steder stigning, og tomat blade turn gul. Denne sygdom smitter typisk kun vin, ikke frugt. Men de Gulnede blade snart slippe ud, og dette påvirker frugt udbytte. Svampen breder sig i våde vejrforhold med temperaturer på mellem 68 og 77 grader F. Det kan overleve vinteren på bladene.

Curly Top Virus

Denne sygdom er almindelige i vestlige Colorado og spredes af sukkerroer leafhopper. Tomatplanter tænder gul og stop vokser, og de øverste foldere curl og faktisk vende lilla, især dem i nærheden af venerne. Plantens stængler stivne, og din frugt modnes for tidligt. Da leafhoppers migrere fra det sydlige regioner, er det vanskeligere at indeholde. Varmt, tørt fjedre med sydvestlige vinde fremme sygdommen. Den eneste form for beskyttelse er ved hjælp af en række cover til at beskytte planter mod leafhoppers.

Psyllids

Disse bugs feed på tomat eller kartoffelplanter saps. Når du gør dette, injicere de en giftig spyt, der forårsager "psyllid gule." Bladene bliver gule, og deres årer Drej lilla. Du vil finde nymfer (ca. på størrelse med en bladlus) på undersiden af bladene. Disse nymfer er gul i første omgang, så grøn. De udskiller også en hvid substans, der ligner sukker. Afstøvning løv med svovl giver den bedste forebyggelse.

Visnen sygdomme

En lang række visnesyge sygdomme forårsager gulfarvning bladene i tomatplanter. Typer af Visnen, dine tomater er susceptable afhænger i høj grad din geografiske placering. Fusarium visnesyge medfører lavere blade til gul og hænge. Dette vises på en enkelt stilk, og den vises kun på den ene side af anlægget i de tidlige stadier. Hvis venstre ubehandlet, anlægget fortsat gul og visner og til sidst dør. Dette vil vises i jordbund med en temperatur omkring 80 grader F, en lav pH niveau og korte dag længde. Verticillium visnesyge ligner Fusarium visner. Lavere blade gul og hænge og skyder wilt middag men inddrive natten over. Blade vende til sidst brun, så skuddene. Bladene begynder at falde, selvom øvre blade forblive grøn og krølle opad. Denne visnesyge kan leve op til otte år i jorden.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com