Hvad dræber haletudser?

December 30

Hvad dræber haletudser?

Frøer og tudser lægge æg, almindeligvis benævnt frogspawn, som engang udklækket producere en lille padde kaldes en haletudse, der bor alene i vand. Haletudser er larver fase i livet cyklus af frøer og tudser og de langsomt metamorphosize ind i voksen form af voksende ben og at miste deres haler. Haletudser er et almindeligt syn i havedamme og kan blive dræbt i en række forskellige måder.

Manuel fjernelse

Den mindst indgribende eller farlige måde at fjerne og dræbe haletudser er at manuelt fjerne dem ved hjælp af et fiskenet. Brug nettet til at fjerne alle haletudser fra det berørte område med vand og derefter de kan bortskaffes på en række måder. Haletudser kan fodres til store fisk, og vil snart forsvinde hvis igen ud i solen eller holdt uden nogen form for fugt i en længere tid.

Varmt vandspray

Haletudser reagerer ikke godt til en kraftig stigning i temperatur, og så en effektiv måde at dræbe dem er at bruge et varmt vandspray. Brug en stærk sprøjtning enhed indeholdende vand over 120 grader Fahrenheit; jo varmere det vand den mere effektiv vil det være til at dræbe haletudser. Spray haletudser i det vand de lever i konstant indtil de omkommer. Denne metode er ikke særlig effektive, når der beskæftiger sig med haletudser i store damme, fordi haletudser kan flytte til et køligere område.

Klor

Klor er en meget effektiv måde at dræbe stort antal haletudser, når manuel fjernelse og varmt vand sprøjtning vil være ineffektiv eller for tidskrævende. Tilføje klor til dammen eller område af vand, der af haletudser skal fjernes fra, og de vil dø hurtigt. Det største problem med at bruge klor, der er vil også dræbe nogen andre liv inde i dammen, så flytter guldfisk og eventuelle andre Dam liv, der ikke er målet skal gøres før klor administreres.

Roundup herbicid

Ifølge University of Pittsburgh indeholder den udbredte ukrudtsmidlet Roundup, fremstillet af landbrugsprodukter bioteknologi selskab Monsanto, et kemikalie, som er dødbringende haletudser og frøer. Efter nogle test konkluderet det, at den kemiske polyethoxylated tallowamine, brugt som et overfladeaktivt stof i produktet, er ansvarlig for at dræbe padderne. Tilføje Roundup herbicid til vand hvor haletudser live er en anden effektiv måde at dræbe dem; den effekt ukrudtsmidlet vil have på andet liv i det samme vand vides dog ikke.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com