Hvad dræber mider på Gardenias?

September 28

Purdue University udvidelsen kald gardenia planter en "gardener's udfordring" på grund af deres velfortjente ry som vanskelige planter at dyrke og vedligeholde ved godt helbred. Hvis du ønsker at tage denne udfordring op og vokse gardenias med succes, ville det sikkert gøre nogen mening at ofre liv af planter til at beskadige skadedyr såsom miden og helbred. Heldigvis, mide kontrol på gardenias kan påvirkes i et par enkle trin.

Mider og Gardenias

Der er mange arter af mider, der angriber kun om hver type anlæg i økosystemet. Mere specifikt er Toplettet spider mite en fælles skadedyr af gardenia planter. Disse mider bruge deres mouthparts at gennembore blade og sutte plantens saft, forlader bittesmå prikker på tværs af angrebne blade. På grund af deres lille størrelse, mider er næsten umuligt at overholde uden et mikroskop, men du kan mærke spider mite æg på undersiden af bladene.

Naturlige dødbringende kontrol

Blandt alle naturlige kontrolmetoder for spider mider på gardenias er der et par, der rent faktisk arbejder for at dræbe de decideret mider. Der er mange insekter, der jager spider mider som aggressiv mider og visse arter af thrips, ladybeetles, fluer, pirat bugs, storøjet bugs og lacewigs. Mange af disse arter kan allerede være til stede i din have, så du behøver kun undgå brugen af pesticider, der kunne mindske populationer af disse rovdyr. Alternativt, nogle af disse insekter kan faktisk købes og indført i din have, hvis de ikke naturligt der allerede.

Kemiske dødbringende kontrol

I mangel af naturlige rovdyr, der dræber spider mider, bør gartnere ansætte kemiske pesticider, der er dødelig for spider mider. Oliebaserede gartneri olier eller neem olie anvendes mens mider overvintring vil kraftigt reducere spider mite befolkninger, men grundig dækning er nødvendig for at dræbe både æg og voksne. Svovl-baserede insekticider er også anbefales til spider mite kontrol, men undgå at bruge disse i temperaturer over 90 grader Fahrenheit og altid bære passende beskyttelsesbeklædning, da svovl er en hudirriterende og et øje og respiratoriske hazard.

Bemærkninger om mider og anvendelse af pesticider

Det er meget ofte tilfældet at spider mider ikke bliver et problem indtil pesticider anvendes på nærliggende planter, der reducerer bestande af rovdyr, der holder spider mite befolkninger til et overkommeligt niveau. Frustrationen skyldes spider mite skader, især i forbindelse med ret arbejdskrævende plante som gardenia, er det fristende at ønsker at dræbe mider. Men forkert brug af pesticider kan nemt grund mere skade end gavn, når det kommer til at fjerne spider mider fra blomster. Derfor bruge naturlige metoder når du kan og kun ty til kemiske pesticider som en sidste udvej.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com