Hvad du kan plante i en have

August 27

Hvad du kan plante i en have

Et hjem haven giver en voksende miljø for en bred vifte af planter, herunder frugter, grøntsager, urter og blomster. Mens enhver plante kan gå ind i en have, dikterer din specifikke placering de plante typer, der vil vokse godt. At vælge dine planter, baseret på miljøet giver dig en bedre chance for at en blomstrende have.

Voksende Zone

Din voksende zone påvirker typen af planter, der vil vokse godt. USDA udviklet plante hårdførhed zone kort baseret på temperatur og vækstbetingelser. Kort mål at hjælpe gartnere vælger planter bedst egnet til klima og forhold. Brug USDAS kort til at identificere de nummererede zone, hvor du live. Planter eller frø emballage burde liste de ideelle voksende zoner, så du kan bestemme, hvis det vil tilpasse sig godt til din have.

Type af haven

Typen af haven er en overvejelse, når du vælger hvad at plante. En i-jorden have eller haven højbede tilbyder flere muligheder, fordi de er typisk større. Container haver tilbyder en løsning, hvis din udendørs rum er begrænset, men de begrænser dine voksende muligheder. Større planter, der kræver en betydelig mængde plads, som majs, fungerer ikke godt i en container.

Vækstbetingelser

De specifikke dyrkningsforhold påvirker, hvad du vælger at plante i din have. Hver plante har anbefalinger for den mængde sollys, type af jord, eksponering for vind, nedbør og jord pH. Planter har også brug for varierende mængder af plads til at vokse tilstrækkeligt. Observere dine haven område til at bestemme, hvor meget sollys, det bliver hver dag. En jord test kit hjælper dig med at bestemme pH i din haveområde. Sammenlign dine dyrkningsforhold til henstillinger om emballage eller hænge tag at vælge ideelle planter til at vokse.

Indstillinger

Blomsterhaver tilføje æstetiske værdi til landskabet både foran huset og i baghaven. Ud over den anbefalede voksende række er blomst valg et spørgsmål om personlig præference. Blomster, der vokser godt i de fleste områder af USA omfatter daylilies, black-eyed Susan, impatiens og Shasta Tusindfryd.

En køkkenhave giver en kilde til råvarer i din baghave. Fælles grøntsager dyrket i hjemmet haven omfatter tomater, peberfrugter, squash, agurker, majs, salat, bladgrøntsager, ærter, grønne bønner, asparges, gulerødder og kartofler. Urter supplere en køkkenhave eller stå på deres egne i en have.

Visse frugter også arbejde i en hjem haven. Jordbær, blåbær, hindbær, druer, stikkelsbær, vandmelon og cantaloupe er eksempler på, at vokser godt i de fleste haver. Træ frugt som æbler, pærer og i varmere klimaer, citrusfrugter også arbejde i et stort nok hjem haven.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com