Hvad er A36 stål?

March 27

Hvad er A36 stål?

A36 stål er American Society for Testing and materialer (ASTM) betegnelse for kulstofstål. ASTM A36 stål er den mest almindelige type af stål anvendes i byggeriet. Dens egenskaber gør stål anvendes i mange applikationer, i modsætning til højere ydeevne legeringer.

Stål sammensætning

Stål legeringer er sammensat primært af jern. Hver legering har dog forskellige mængder af andre materialer, såsom kulstof, nikkel, mangan, wolfram og molybdæn. De forskellige kompositioner oprette forskellige egenskaber blandt legeringer. Alle stål legeringer har et modulus af elasticitet eller måling af stivhed af 29 millioner psi. Modulus af elasticitet bruges til at beregne, hvornår et stykke stål vil deformere alt for meget for at bære en belastning sikkert. Andre egenskaber af stål omfatter flydespænding eller maksimale stress før stål deformerer permanent; tilladte bøjning stress eller stress stål kan sikkert bære før contorting ud af fly; og yderste grænse, eller stress ved som stålet helt mislykkes.

ASTM A36 stål egenskaber

ASTM A36 har en flydespænding af 36.000 psi og en tilladte bøjning stress af 22.000 psi. Egenskaberne for ASTM A36 stål gør det muligt at deformere støt da stress er øget ud over dens flydespænding. Denne duktilitet tillader bygninger at stå længe efter grænserne for en struktur er opfyldt i en nødsituation, giver indbyggere at afslutte sikkert før sammenbrud. Andre højtydende stål, såsom bro strand, er ekstremt stærk men sprødt, og der er minimum deformation før bro strand bryder voldsomt.

Bruger

Som nævnt, er ASTM A36 den mest almindelige type af stållegering. Det bruges til de fleste bygningsdele, herunder søjler, bjælker, pyntede og finish elementer. Sejhed af ASTM A36 tillader ikke legering anvendes som kabel, og det bør ikke bruges som styrke bar (armeringsjern). Alligevel, fleste af andre anvendelser er perfekte til ASTM A36.

Stål figurer

ASTM A36 og andre legeringer kan dannes i forskellige former for byggeriet. Disse omfatter stålrør; bred flanger eller W figurer; American Standard I-bjælker, eller S figurer; strukturelle tees, eller T figurer; kanaler, eller C figurer; vinkler, eller L figurer; Stålplader; og stålstænger. Stålrør er normalt anvendes som kolonner. Bred flanger har en profil, der ligner et "jeg" eller "H", og de anvendes til søjler eller bjælker. I-bjælker bør kun anvendes til bjælker, og T figurerne og C kan bruges som bjælker eller afstivning. Vinkler er normalt kun anvendes til afstivning eller finish elementer, mens stålplader og barer har mange anvendelser i byggeriet.

Andre legeringer

Der er mange forskellige legeringer med varierende ASTM betegnelser. Andre stål legeringer omfatter: ASTM A242, bruges i marine og fugtige miljøer, er en høj-styrke, korrosionsbestandigt legeret med en flydespænding af 42.000 til 50.000 psi og en tilladte bøjning stress af 25,200 til 30.000 psi; ASTM A441, bruges i lav-tolerance, state-of-the-art strukturer, såsom tårne og store teleskoper, er en høj-styrke strukturelle kvalitet med en flydespænding af 40.000 til 50.000 psi og en tilladte bøjning stress af 24.000 til 30.000 psi; og ASTM A572 lønklasse 50, bruges i stor skala byggeri, er en meget stærk legering med en flydespænding af 65.000 psi, en tilladte bøjning stress 39.000 psi og en fremtid som højtydende udskiftning af ASTM A36 stål.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com