Hvad er årsagerne til brud i glas skåle?

May 12

Mens glas er i stand til at modstå daglig brug og rengøring, er der visse betingelser, at glas er i stand til at modstå. Da det er en skrøbelig stof, splintres glas ikke kun let når faldt, men også når de udsættes for ekstreme temperaturer, temperaturændringer, og endda at visse lyde.

Høje temperaturer

Den mest almindelige type af glas, kommercielle glas (eller soda-kalk glas), bruges i flasker, krukker og husholdningsartikler som skåle, er ude af stand til at modstå ekstreme varme på grund af dets kemiske makeup. Når varme væsker er hældes i en glasskål, kan den pludselige skift i temperatur forårsage skål til at splintre eller bryde.

Temperaturændringer

Ændringer i temperatur kan også forårsage glas skåle til at splintre. Som kommercielle glas har en tendens til at være mere letvægts end bly eller sikkerhedsglas, kan ændringer i temperatur, fra varmt til koldt eller kolde til varme, føre til brud. For eksempel, kan flytte en skål med varm væske ind i en kold køleskab eller fryser forårsage glasset til at splintre.

Lyd

Resonans, betingelsen nået når den naturlige frekvens i et objekts vibrationer præcis spejle sine svingninger, kan føre til glas brud, hvilket betyder, at visse lydbølger kan splintre glasset. Med den rigtige lydstyrke, kan konsekvent lyde, såsom dem, der kommer fra en højttaler, oprette lydbølger, der matcher en glasskål naturlige frekvens, forårsager skål til at splintre og knække.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com