Hvad er årsagerne til Guttation i planter?

March 18

Når du ser dråber af flydende på tips eller langs kanten af bladene oplever virkningerne af noget, der hedder guttation. Guttation er forårsaget når roden pres skubber vand fra rødderne i blade og stængler. Dette sker typisk i løbet af natten, hvor spalteåbningerne er lukkede og transpiration er for dagen. Guttation bør ikke forveksles med morgendug. Dug vil dække hele arealet af bladet. Guttation opstår kun på spidsen eller langs kanterne.

Hvilke planter erfaring Guttation?

Guttation forekommer kun i karplanter. Det er planter, der har vedvævet, en specialiseret væv, at cirkulere vand og næringsstoffer i hele anlægget. Næsten alle planter i din have og hjem er karplanter. Vegetabilske planter, stauder, alle blomstrende planter, træer, nåletræer, græs og bregner er karplanter.

Hvorfor Guttation foregår om natten?

Betingelserne skal være rigtige for guttation at forekomme. Transpiration stopper når spalteåbninger på forlader tæt om natten. Vand i jorden er optaget af rødderne af karplanter af osmose når vandet potentielle i rødderne er lavere end vandet i jorden. Roden pres tvinger vandet op gennem rødderne ind i stængler og blade af planter.

Hvordan får væsken ud af bladet?

Specialiserede strukturer, der kaldes hydathodes ligger på tips og kanten af bladene. Da overskydende vand akkumuleres i bladet om natten, åbne hydathodes tillader vanddråber at flygte. Når disse dråber fordampe i morgen, kan du se en hvid rest eller skorpe på bladene. Denne skorpe er forårsaget når sukker og mineraler i dråber af vand er efterladt efter fordampning.

Hvordan planterne frigiver overskydende vand i løbet af dagen?

I løbet af dagen, planter svede, dvs frigive vanddamp gennem spalteåbningerne. Spalteåbningerne er porer fundet på epidermis (på blade og stængler) af karplanter. Spalteåbninger åbne svar på lys og lukke i fravær af lys. Spalteåbninger også udveksle ilt for kuldioxid. Transpiration er slækning af bremsen vand fra blade og stængler. Transpiration holder planter kølige, trækker vand fra rødderne til bladene og stængler og tillader bevægelse af næringsstoffer og vand gennem vedvævet.

Hvorfor ikke Guttation sker hver nat?

Guttation kan kun finde sted, når der er mere vand i jorden end i rødderne af anlægget. Vandet potentielle i rødderne må være lavere end vandet potentielle i jorden (mængden af vand i rødderne er lavere end mængden af vand i jorden). Dette bidrager til roden pres. Roden pres leverer midler af hvilke guttation foregår. Roden pres opstår om natten hvor spalteåbningerne er lukkede og transpiration er stoppet eller i løbet af dagen hvis transpiration er langsom. Hvis vand potentiale er afbalanceret mellem rødder og jord og der er ingen transpiration, bliver der ingen guttation.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com