Hvad er årsagerne til høj fugt i majs?

January 13

Hvad er årsagerne til høj fugt i majs?

Høst af majs med højt vandindhold - højere end 30 procent - er en risikabel proposition for landmændene. Ud over øret rot ligger fare i de tætte koncentration af fine materiale, der ophobes i opbevaring. Fugt forhindrer ordentlig udluftning af kerner og partikler, hvilket giver mulighed for dannelse af muld. Skimmel, igen, hæver temperaturen af den lagrede majs, hvilket gør rådnende og yderligere skimmel mere sandsynligt. Mens afhjælpende skridt kan udføres som svar på overdreven vand i høsten, kan en forståelse af årsagerne til høj fugtighed give landmændene en hoppe på problemet.

Vejr og klima

De mest synlige faktorer, de relative mængder af nedbør og varme fra solen, har en effekt på graden af afholdt fugt ved høst. Ideelt, en våd foråret forskyder en varm, tør sommer for fugt. Den brændende sol i sommeren udløser øget vandforbrug af majs plante, og høj nedbør niveauer i månederne umiddelbart efter plantning, giver jorden en tilstrækkelig forsyning til sommer krav. Imidlertid resulterer en lang strækning af vådt vejr gennem sommermånederne i overskydende fugt taget fra jorden og fanget i afgrøde skyldes manglende sollys og varme.

Avl

Som et overskud af fugt skaber datalagring problemer, skaber mangel på fugt voksende problemer. Fremkomsten af tørke-resistent hybrider har behandlet-- og fortsætter til spørgsmålet--lav fugtighed. Endnu kan den forbedrede evne til at bevare tiltrængt fugt under tørke også holde at overflødig vand når nedbør er rigelige. Ligeledes, noget arter vokse ører at hænge fra stilk, tyngdekraften overbevisende regn til at køre ud af øret, mens andre racer ører stå oprejst, fange nedbøren. Derudover varierer øre størrelsen fra race til race og kortere og kraftigere ører erfaring en hurtigere tør-ned før høst end længere ører med mindre omkreds.

Jordtyper

Forskellige kompositioner fastslå den faktiske vand-bedrift kapacitet af enhver given jord. Anlægget, derfor kan drikke fra en større eller mindre udbud, afhængigt af hvilken jord. En jord tæt med sand og grus, for eksempel, kan bære kun.02 inches af vand til hver.06 tomme af jord. Derimod holder en lerjord, der er sammensat af forholdsvis lige store mængder af sand, silt og ler.17 inches af fugt i en jordprøve.23 inches. En jord som dette giver mere fugt til majs stilk, dens ører og kerner. Dybden af plantens rødder også faktor i hvor meget fugt, det trækker fra jorden.

Kunstvanding og dræning

Mens fugten i jorden påvirker fugt i corn, eksisterer kunstvanding og dræning for at dæmpe mangel eller overflod af vand i jorden. Imidlertid skal denne praksis forvaltes omhyggeligt hvis en landbruger ønsker at undgå en mættet høst. Majs er thirstiest i de varmeste sommermåneder i juli og August. Hvis rødder er lavvandede på grund af jordbundsforhold, er vand bedst suppleres i begrænsede mængder med jævne mellemrum. Ellers, jord og majs kan få dyngvåd. I en lignende måde, kan majsen blive alt for fugtig på grund af rådnende eller funktionssvigt dræning flisebelægning.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com