Hvad er årsagerne til meldug på floks?

March 11

Hvad er årsagerne til meldug på floks?

Phlox er en flerårig busk og et medlem af familien Polemoniaceae. Denne Busk er modtagelige for en fælles løv kendt som meldug, som er opkaldt efter den fine belægning af hvide, meldug, der udvikler sig på værtsplanter. Visse planter er mere modtagelige for denne sygdom, især når vejrforholdene er gunstige for udvikling af sygdom.

Vejrforhold

Visse vejrforhold er mere gunstig for udviklingen af meldug end andre. Varme, sommer dagtimerne temperaturer og kølige natten temperaturer, favor meldug udvikling. Denne sygdom stopper helt når Sommertemperaturerne bliver varm. Fugtighed er nødvendig for meldug svampe spiring, men hyppige anfald af regn og vådt løv modvirke udvikling.

Forkert plantning

Undgå beplantning floks i områder i dyb skygge, da dette fremmer fugtighed og meldug. Plads planter langt nok fra hinanden for luften til at cirkulere mellem planterne. God luftbevægelse er nødvendig for at undgå meldug udvikling. Phlox bør plantes på et område, der modtager masser af sollys, som hjælper planterne tørre ud efter vanding.

Forkert vanding praksis

Give masser af vand for at holde din floks sund og energisk. Observere et par regler vil hjælpe modvirke udvikling af meldug og andre svampesygdomme i dit blomsterbed. Undgå at bruge overhead vandingsanlæg, som dette steder vand på bladene. Altid din vandplanter på rødder og undgå iblødsætning blomster og blade. Vanding din floks tidligt om morgenen vil give tid nok til anlægget for at tørre, inden mørkets frembrud, som hjælper med at forhindre udvikling af meldug. Undgå håndtering blade på dine planter, for at forhindre spredning af bakterier og svampe til andre planter.

Overvejelser

Phlox er meget modtagelige for meldug svampe, er der nogle sorter der er resistente over for sygdommen. Nogle resistente sorter omfatte Iowa State University, Starfire, David og Orange perfektion. Spørge din lokale havecenter til råds om sygdomsresistente floks. Fungicider er tilgængelige og arbejde, hvis de anvendes som en forebyggende, før meldug symptomer er til stede. Kontakt din lokale udvidelse kontor for rådgivning om korrekt brug af fungicid produkter i din have.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com