Hvad er årsagerne til rød visne blade på en tomatplante?

August 6

Hjem gartnere, der dyrker tomater kan undre sig over, hvorfor deres tomatplante efterlader pludselig skifte farve og visnesyge. Mens tomater er generelt nemme at dyrke og lav vedligeholdelse, er der en række sygdomme, der kan påvirke sundheden for anlægget og de frugter det bærer. Plettede visnesyge er en ødelæggende sygdom af tomater, der ofte forårsager orange til røde pletter i bladene, sammen med pludselige visnen.

Beskrivelse

Tomatplanter kan udvikle en viral sygdom kendt som plettede visnesyge eller tomat plettede visnesyge virus. Denne sygdom påvirker ofte tomatplanter i drivhuset og i landskabet. Der er i øjeblikket ingen kur mod plettede visnesyge i tomater. Denne virus kan påvirke mange typer af planter, såsom tomat, peber, kartofler, ærter og aubergine. Mange blomster og ukrudt er også ramt af denne sygdom.

Årsager

Plettede visnesyge virus er forårsaget af formen larver af thrips, som inficerer tomatplanter under fodring på blade af planten. Thrips bruger typisk deres piercing mouthparts for at gennembore plante blade, udtrække saften. Kontrollerende thrips i haven er afgørende for at forhindre spottet visnesyge.

Effekter

En af de første symptomer på plettede visnesyge i tomatplanter er udviklingen af orange eller røde pletter i unge blade. De lavere og midterste blade er oftest ramt af dette symptom, ældre blade til sidst at dreje fra rød til brun før de dør. Misfarvning kan forekomme på blomsterbægeret og stilke så godt. Andre symptomer omfatter hævet, gule pletter på grøn frugt og tidlig plante død.

Forebyggelse og bekæmpelse af

Undgå at købe nogen tomatplanter, der vises forkrøblede eller unormale i farve. Vælg de mest kraftige og sunde planter, du kan finde. Der er ingen sorter af tomater der er resistente over for plettet visnesyge. Fjerne og ødelægge enhver tomatplanter i din have, der udvikler symptomer på denne sygdom hen til forhindre infektion af andre planter i din have. Da mange planter og blomster har spottet visnesyge, undgå plante tomatplanter indenfor 100 fod af blomster eller ukrudt. Anvende kemiske kontrolforanstaltninger for thrips.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com