Hvad er bambus krydsfiner?

May 19

Hvad er bambus krydsfiner?

Bambus krydsfiner stammer fra bambus træer, som kan vokse til højder på 40 fod og opnå en trunk diameter på 6 inches. En bambus træ tager normalt omkring fire år for at nå fuld vækst, på hvilket tidspunkt det kan høstes til brug i produktion af møbler som bordplader, vise sager, kommoder og kabinetter. De fleste bambus træer er høstet i områder i Kina, hvor indfødte landmændene styre bambus skove, plantning udskiftning bambus træer som fuldvoksen dem er skåret og sælges.

Fjernelse

Bambus krydsfiner er dannet af lamineret strimler af bambus, der er konstrueret af den beskyttende lag omkring træet stilk. Dette lag kan være en tomme tyk på nogle bambus træer men tendens til at indsnævre i bredde mod toppen af træet. Når banerne er fjernet fra træstamme, er de formales for at gøre en flad, slidstærk overflade.

Forberedelse

Stavene er derefter placeret i en blanding, der indeholder kalciumhydroxidopløsning og borsyre og kogt. Formålet med kogende strimler er at fjerne stivelse, som kan tiltrække ødelæggende skadedyr såsom biller og termitter. Både borsyre og lime løsning er ugiftige, også, hvilket betyder, at de ikke skader styrken af bambus under det kogende proces.

Tørring

Bambus strimler er tørret i en ovn, når kogt. Kanterne er derefter lamineret sammen for at danne en enkelt-lags segment af bambus krydsfiner. De fladtrykte segmenter af træ er så bundet til hinanden til at danne en stærk, multi krydsfiner bambus panelet.

Tilgængelighed

Bambus krydsfiner er tilgængelig som både moso og mosa sorter. Moso er mere let tilgængelig og billigere end dens mosa modstykke, men er normalt ikke så svært eller så stærk. Begge typer af krydsfiner kan normalt købes i en naturlig eller rav farve. Den naturlige sort ligner ahorn i udseende, men har en stærkere gul tint. Farve gul bambus krydsfiner har en blød, caramellike finish, som er forårsaget af en varmebehandling, der bruges af nogle producenter der bliver mørkner bambus. Amber bambus krydsfiner kan lugte som karamel samt efterligne dens farve hvis sprøjtes med vand. Dette er på grund af tilstedeværelsen af sukker i bambus-træ.

Styrker

Bambus krydsfiner er forholdsvis let at klippe og sand for et udvalg af byggeprojekter. Men det er ikke så stærk som nogle woods og kan være tilbøjelige til opsplitning hvis ikke arbejdede videre med forsigtighed. Bindende stykker af bambus krydsfiner med negle er heller ikke tilrådeligt som træ kan opdele, især hvis neglene er placeret i nærheden af vaccinationszonens udkant. Sap fra kommercielt produceret bambus krydsfiner er normalt fri for skadelige emissioner, formaldehyd, som kan skade miljøet. Bambus krydsfiner er også kompatibel med de fleste finish såsom lak eller anilin farvestoffer.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com