Hvad er bambus & Rattan?

May 12

Hvad er bambus & Rattan?

Bambus og rattan er begge grupper af planter med hård stængler historisk bruges til en række forskellige byggeformål. Landdistrikterne samfund, især i Asien, bruges planterne i århundreder. I moderne markeder er både bambus og rattan fælles materialer til møbler og dekorative element fremstilling. Trods undertiden anvendes til lignende formål, er bambus og rattan forskellige planter.

Bambus

Bambus er en gruppe af flerårige græsser med cylindrisk, woody stilke. Der er mere end 70 slægter af bambus og ca 1.450 arter. Bambus stilke er hule, men meget hård og stærk, hvilket gør dem en god byggemateriale. Nogle bambus arter er blandt de hurtigst voksende planter i verden, der kan vokse op til 24 inches i en enkelt dag. De største arter af bambus er verdens største græsser. Bambus vokser på alle kontinenter undtagen kontinentale Europa og Antarktis, og forskellige arter overleve i klima spænder fra tropic til kolde bjergområder.

Rattan

Spanskrør er palmer i underfamilie Calamoideae. Der 13 slægter af spanskrør og 600 arter. De fleste arter af rattan har en klatring vane, selv om nogle er træ og busk arter. Spanskrør har stærke, fleksible stængler passer især godt til vævning.

Bambus anvendelser

På grund af sin styrke og hurtig-voksende vane, har bambus været anvendt til mange formål i århundreder. Det var ansat i byggeriet, hovedsagelig i landdistrikterne Asien, og det er stadig anvendes til fremstilling af møbler, tæpper og håndværk. Det plejede at gøre papir i Indien og Kina, og dens bud skud er spist i Japan, Taiwan, Kina og Thailand. Det er også undertiden bruges som brændsel og som foder til husdyr.

Rattan anvendelser

Fordi det er mere fleksible end bambus, er rattan anvendt i håndværk der kræver vævning og bøjning af stilke. Kurve, måtter, skærme og møbler er alt ofte lavet af rattan. I landdistrikterne, var rattan længe været anvendt i bygningskonstruktioner, stråtag og bindende. Kun et relativt lille antal rattan arter er egnet til kommerciel brug på grund af sprødhed eller uattraktive udseendet af mange arter.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com