Hvad er behandlingerne af hvide svampe på tomatplanter?

December 4

Skimmel og svampe er almindelige problemer med planter. Vegetabilske planter er ikke immun over for disse angreb, og tomatplanter kan være særligt modtagelige for hvide svampe. Sygdommen kan spredes hurtigt, så korrekt behandling er nødvendig for at stoppe svampe fra at ødelægge hele tomat afgrøde. Der findes flere gode behandlingsmetoder for gartnere at prøve.

Fugt

Regulere mængden af vand og fugtighed omkring tomatplanter. De fleste forme, herunder hvide svampe, trives i fugtige miljøer. Overwatering eller ikke at give ordentlig dræning, derfor er invitationer til skimmelsporer til at tage ophold på dine planter. Bruge hævet tomat senge for at sikre, at dine planter ikke sidde i jord, der er for fugtigt; tyngdekraften vil trække nogle af vandet du giver planterne nedad. Tjek for at se, at vandet ikke sidde på toppen af jorden, når du vand tomatplanter---hvis det gør, jorden er ikke dræne korrekt eller er vandlidende.

Afstand og udluftning

Undgå at sætte planter for tæt på hinanden. Ifølge plante patologi ekspert Paula Flynn i Iowa State University, hvis planterne er for tæt på hinanden, kan skimmelsporer nemt overføres af vind og regn splash. Overbelægning giver også et tættere plante baldakin, som forhindrer luft fra strømmer gennem planterne og bærer væk ekstra fugt, der kan danne grobund for Mugsporer. Plante din tomatplanter mindst en fod fra hinanden og bruger teknikker såsom ejerkrav for at holde planterne fra falder på hinanden. Simpel kviste og en smule af sejlgarn er tilstrækkelig for opbinding---du behøver ikke at købe specielle udstyr for dette. Hvis du er plantning og ejerkrav og se mug, fjerne alle planter, der viser tegn på angreb før Sporerne kan spredes.

Kemisk behandling

Drivhuse og kommercielle avlere af tomater skal du bruge en fungicid produkt kaldet Contans (coniothyrium minitans) til at styre hvide svampe. Selv hvis du ikke har haft en hvid skimmel problem med din tomatplanter, hvis du planlægger at bruge en tidligere inficerede felt, skal du bruge Contans til at dræbe enhver sporer, der kan stadig være i jorden. Behandling af tidligere noninfested jord med Contans anbefales som en forebyggende foranstaltning, fordi det vil stoppe hvide svampe sporer fra at kunne vokse og forårsage et problem.

Hjemmelavet behandlinger

Hvis du ikke vil bruge en fremstillede fungicid på din tomatplanter, kan så du prøve et par naturlige fungicider, som de fleste mennesker har derhjemme. 1957 undersøgelse (offentliggjort online i 2006 gennem Journal of American farmaceutiske Association) af F.J. Bandelin viste, at anti-svampe effektivitet er bedst med stoffer med lav pH. Eddike og citronsaft er begge syrer og har en lav pH, så de slippe af mug forholdsvis let. Disse stoffer har længe været anvendt i husholdningernes rengøring som fungicider. Brug en sprayflaske til at anvende eddike eller citron saft til anlægget og dræbe sporerne. Nogle mennesker hævder at have succes med elementer som bagepulver, mælk og hydrogenperoxid. Effektiviteten af disse behandlinger er ikke videnskabeligt bevist, men. Uanset hvad du prøver, teste et lille område af anlægget først.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com