Hvad er behandlingerne af meldug sygdom på kornel?

November 20

Kornel er en generel betegnelse for Cornus, som omfatter arter af træagtige træer og buske i familien træer. Ligesom alle planteliv er kornel modtagelige over for virkningerne af meldug, den mest almindelige af alle plantesygdomme. Meldug er en svamp, eksklusive planter, hvid og kalkholdig i udseende, og kan svække planter væsentligt.

Grundlæggende behandlinger

Meldug elsker fugt, fordi, som alle svampe, kræver det en kilde til væske til at vokse. Af denne grund favoriserer meldug tilstand med begrænset sollys. Sørg for at din Kornel har masser af sollys, hvis det er muligt. Du kan gøre dette ved at fjerne rod og barrierer (som nuancer eller tarps) eller rodløshed din kornel og flytte det til et lysere sted. Luftcirkulation spiller også en rolle, så sørg for at din Kornel har masser af luft. Du kan gøre dette ved at fjerne andre planter at crowd kornel.

Fungicider

For at behandle meldug på Kornel, University of Kentucky College of Agriculture hjemmeside anbefaler fungicider indeholdende en eller flere af følgende ingredienser: azoxystrobin, fenarimol, myclobutanil, propiconazol, thiophanat-methyl og triadimefon. Spray fungicid over din kornel én gang hver to til tre uger, begynder i slutningen af maj og indgå i begyndelsen af August. Du kan også bruge en kommerciel fungicid indeholdende neem olie, natriumbicarbonat eller paraffinske olie, men disse vil kræve hyppigere applikationer. Følg producentens anvisninger for korrekt anvendelse.

Beskæring

Hvis du vil fjerne meldug fra Kornel, skal du beskære de døde grene, når og hvor du finder dem. I nogle tilfælde vil du fysisk se den hvide, spredte svamp på bladene, men i nogle tilfælde vil du kun se virkningerne af meldug, der omfatter bruning eller gulfarvning af bladet. Når du finder en angrebne blade eller filial, afbrød det straks. Du bør undersøge din kornel hver dag for tegn på svamp, indtil du får sygdommen under kontrol.

Meldug-resistente Dogwoods

Hvis du konstant finde din have eller værftet plaget af meldug (normalt som følge af meget fugtigt klima betingelser), du måske ønsker at investere i dogwoods med høj modstandsdygtighed over for svampen. Besøg din lokale gartnerier og spørge om sorter som karneol kirsebær Kornel, Kay's Appalachian tåge, Karen's Appalachian Blush og Jean's AppalachianSne. Disse sorter er alle immun eller meget modstandsdygtigt over for meldug.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com