Hvad er birkefinér?

September 7

Hvad er birkefinér?

Finér er meget tynde plader af træ, typisk en ottendedel tomme eller mindre, der bruges til at lave en attraktiv overflade for krydsfiner, køkkenskabe eller møbler lavet af andre typer af træ. Finer er normalt skåret fra dyre og/eller mere eksotiske typer af træ, således at kun en lille mængde af de dyre træ der bruges. Facaden er så limet på de billigere træ.

Birk finer er lavet af træ fra birketræ. Da der er mange forskellige typer af Birkene og deres træ er varieret, er der mange stilarter og farver af birkefinér.

Markeringer og korn

En af de mest almindelige anvendelser for Birk træ er i fremstilling af høj kvalitet finér. Træ er høstet fra den fælles birketræ, papir birch, silver birch, floden Birk og hvidbirk bl.a.

Hver art af birketræ har unikke markeringer i korn samt bark af varierende farver. Birk finér kan komme i den klassiske bleg gylden nuance samt en dybere brun eller en ashy nuance. Derudover kan mørke streger og striber give træet en rislende look, som er værdsat for sin tekstur. Mærker, der er lavet af insekter, der bore gennem træ kan også være en del af kornet og give karakter til træ.

Skære teknikker

Logs fra som finér skæres er først dampet i meget varmt vand. Dette forårsager træ til at blødgøre således at træet kan blive skåret i fine vafler uden opdelinger eller tårer. Når finér er skåret, presses de mellem flad metal plader, der er opvarmet og derefter bundtet op til at blive afsendt til lagersteder.

Du bør overveje at træet er blevet skåret, hvis du installerer birkefinér. Nogle gange er træet skåret med et stort Gran på den ene side og en smallere korn på den anden. For at opnå et færdigt look, ønsker du at matche korn af tilstødende strimler.

Udseende

Da Birk barks kom i forskellige nuancer og farve, birk finér også variere i deres udseende. Snit af træ gør en forskel, da nogle nedskæringer kan fremhæve træets årer og andre nedskæringer kan gøre kornet vises mere selv.

En klassisk Birk finish, for eksempel, ville bruge en selv korn med ingen knaster i træet. For en mere land eller rustikke kan look, træ korn med knob og mangler vælges at give fineren et mere struktureret udseende.

Forskellige Birk finér

Nogle usædvanlige typer af birk finér omfatter en "Karelske burl." En burl er en vækst på træet, der forårsager korn til at vokse i en usædvanlig mønster. En Karelske burl er specifikke for birketræer og ændrer den normale korn fra en hvirvel mønster til en med øjne eller knuder i kornet.

Andre former for Birk finer er gyldne birkefinér; rød Birk, som har lidt flager, der ligner stråler; klassiske birkefinér; krøllet Birk hvor kornet er meget stærk og swirly; og spalted finer, lavet af en rådden stykke af birk og næsten aldrig tilgængelige kommercielt.

Andre anvendelser

Birk finér er egnede til andre formål end møbler og bordplader.

Mange lag af birkefinér kan være lamineret sammen for at skabe et produkt kaldet Birk ply. De mange lag gør meget stærk, men smidig finer og holde produktet let. Birk ply bruges til at gøre skateboards og model fly.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com