Hvad er bløde ahorntræ godt For?

September 13

Blød ahorn kommer fra maple arter, der vokser lidt mindre tætte træ end hard ahorn. Det er kun blødt i forhold til hårde ahorn og betragtes som en hårdttræ ikke et nåletræ. Blød ahorn er nyttig for mange projekter hårdt ahorn også bruges til, fra kabinetter til musikinstrumenter, selv om skrap ahorn stadig mest velegnet til programmer, der kræver betydelig hårdhed.

Bløde og hårde ahorn træer

Ahorn familien af træer, Aceraceae, er store – omkring 20 arter af ahorn vokse i USA hårdt ahorntræ kommer fra sukker ahorn (Acer saccharum), hvilket er det samme træ, der giver maple sirup; og sort ahorn (Acer nigrum). Blød ahorntræ kommer fra en bredere vifte af maples, hovedsagelig fra sølv ahorn (Acer saccherinum) og røde ahorn (Acer rubrum). Andre ahorn arter sælges undertiden som bløde ahorn, herunder boks ældste (Acer negundo), som er virkelig en ahorn og ikke en ældste træ; storbladet ahorn (Acer macrophyllum) og stribet ahorn (Acer pensylvanicum).

Sukker ahorn har tættere træ end bløde ahorn arter, fordi det er langsommere voksende og lever længere. Sukker maples kan leve op til 500 år, mens andre ahorn arter som rød ahorn og sølv ahorn vokse hurtigere og leve op til omkring 130 år. Blød ahorn er blevet mere populær i de senere år, dels fordi det kan bruges til mange af de traditionelle anvendelser af hard ahorntræ men omkostninger betydeligt mindre.

Hvordan 'blød' er blød?

Janka hårdhed test foranstaltninger hårdheden af skoven af styrken skulle synke et stål bolden midt i en planke. Den resulterende Janka skalaen er nyttig for rangordning af woods sammenlignende hårdhed. Sukker ahorn, den sværeste ahorn, er 1.450. Blød maples er 700 til 950. Sølv ahorn og boks ældste på 700 er ca halvt så hårdt som hard ahorn, rød ahorn er den sværeste af de bløde maples, og på 950 på Janka skala er den samme hårdhed som amerikansk kirsebær og kun lidt mindre hårdt end valnød.

Træ egenskaber

Blød ahorntræ tendens til at være mere stribede og viser mere farve sort end hard ahorn. Mineralske steder kan vises. Afgrenet er hvid, mens kernetræ varierer fra grå til brune farver. Blød ahorn vil tage pletten, selvom nogle Træsektoren finde det ikke tager pletten samt hard ahorn; Derfor er det ofte foretrækkes for kabinetter, der skal males.

Fordi bløde ahorn er mindre tæt end hard ahorn, det er lidt lettere at arbejde og kedelig ikke skærkanter hurtigst hard ahorn. Blød ahorn er mindre tilbøjelige til at vise regne og burls end hard ahorn, men nogle boards har krøller og bølget korn. Blød ahorn producerer lidt mere fuzz under drejning. Ligesom hard ahorn limer det nemt.

Anvendelsesmuligheder for blød ahorn

Blød ahorn bruges til møbler: skabe og skuffer og stole. Det er brugt mindre for gulve og benchtops end hard ahorn, men nogle gode slagter blokke er lavet af blød ahorn. Det er også bruges til musikalske instrumenter som guitarer og banjoer. Blød ahorn bruges ofte til projekter som legetøj, nyheder, æsker og kasser. Ovntørret ahorn er lejlighedsvis bruges til opførelsen. Blød ahorn er steget i popularitet i de seneste år og er let tilgængelige i de fleste tømmer butikker.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com