Hvad er de bedste stauder til skygge?

November 7

Hvis du har fået skyggefulde steder i haven, under træer eller ved siden af hus, har du fået muligheder ud over impatiens. I stedet, plante skygge-elskende stauder, der vil vende tilbage år efter år.

Jordbundsdække

Pachysandra er en traditionel skygge komposteringsprocessen. Du kan også prøve liljer i den dal, som også har duftende foråret blomstrer, men Vælg din spot omhyggeligt--de spredes hurtigt. Liriope (lily-tørv) vokser i grasslike klumper.

For det meste blade

Den mest kendte løv plante til skygge er hosta. De kommer i dusinvis af sorter med forskellige størrelser og udformninger af blade og farver, der spænder fra chartreuse til næsten blå, med hver nuance af grøn i mellem. Bregner er den andre store gruppe af skygge Bladplanter.

Foråret blomstre

En af de smukkeste foråret bloomers er blødende hjerte, med ferny blade og fine hjerte-formede blomster i enten hvid eller pink og rød. Columbine, koral klokker (heuchera), Krybende floks og Forglemmigej er mere foråret bloomers.

Om sommeren blomstrer

Astilbe har lange faner af bloom, som gør Fjerbusk (gedemælk skæg). Foxgloves har klokke-formede blomstrer kører op stilken og tiltrække kolibrier og sommerfugle. Hostas, har selvom det meste vokset til blade, også høje stængler af blomstre om sommeren.

Efteråret blomstrer

Ensian og ægte Stormhat (aconitum) begge har dejlige blå blomster. Turtleheads (chelone) har pink, Rosa-lilla eller cremet hvid blomstrer.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com