Hvad er de centrale elementer i en japansk have?

July 1

Hvad er de centrale elementer i en japansk have?

En japansk have er en øvelse i organiske kreativitet, som alle dens centrale elementer er taget fra naturen, hvor intet er nogensinde ud af sted. I naturen, absolut symmetri er sjældne, men alle elementer i et landskab arbejder sammen om at skabe balance. Mål at skabe en japansk have er at bruge disse elementer, som naturen på en sådan måde, at det vises, at det hele skete tilfældigt.

Vand

En japansk have inkorporerer vand som grundlag omkring som alle de andre elementer er grupperet, der repræsenterer en flod, sø, Dam eller havet som det findes i den fysiske verden. Tro mod naturen, Dam eller ike, er asymmetrisk formet, med ujævn grænser ofte krænges med sten i forskellige former, nuancer og størrelser. Afspejling af disse objekter i dammen tilføjer dybde og dimension, at give en illusion af plads i selv den mindste have. Flytning vand i et lille vandløb eller vandfald tilføjer endnu et lag af interesse, ved hjælp af lyd og vandets skiftende udseende, fra den højt farende på tværs af sten til at bløde bobler, der i sidste ende fører til tavshed. Denne serie af begivenheder giver en økologisk reenactment af den menneskelige erfaring, der omfatter fødselsdato, vækst og død, hedder Columbia University.

Planter og træer

En snoet og deform fyrretræ symboliserer en ældre person, der har gennemlevet mange vanskelige oplevelser og overlevede dem alle, hvilket gør dette træ et vigtigt element i en japansk have. Træer er beskåret at afspejle denne funktion, og også at fremhæve, at en fyr blade eller nåle, er grøn gennem alle sæsoner, som repræsenterer friskhed og vitalitet i haven. Stedsegrønne træer er kendetegnende for en japansk have, i overensstemmelse med den gamle filosofi, at de symboliserer evigheden. Let beskæring og forme, størrelse, og de farver og teksturer af bladene er alle vigtige faktorer, som er hvordan en nøgne træ holder sne. Pyntegræsser give bevægelse, mens Mos tilbyde kontrast til de hårdere overflader i haven som klipper og alderen træ bark. Mens blomster ikke er normalt en vigtig funktion i japanske haver, er de undertiden opfattes som masse plantninger af en enkelt type som iris og farve.

Sten

Klipperne er placeret i en japansk have på en måde, der effektivt opnå en naturlig sans for orden og ægthed. Med henblik herpå, er store sten delvist begravet for at give den illusion, at de har været der i mange år. Farve, form, teksturer og vinkler er alle taget i betragtning under placeringen af sten i haven. En stor sten valgt som et knudepunkt burde være usædvanlig og interessant at kigge på som et dominerende element i landskabet. Mindre flad sten kan bruges som kurver til tiltrækker besøgende fra punkt til punkt, eller som broer, eller til at aflede vandet i en bæk. Mere interessante sten kan bruges af sig selv eller grupperet for mere interesse, og mos kan tilskyndes til at vokse på dem for at skabe en følelse af levetiden.

Andre elementer

Veje i japanske haver er ofte designet skal flyttes langsomt, forårsager besøgende at stoppe ofte for at overveje de forskellige elementer, de kommer på. Stier er normalt foret med små sten eller sammensat af større uregelmæssigt formede sten, at bryde op monotoni af uafbrudt områder i haven. Stier og trædesten har også mere praktiske formål at holde besøgende fra at gå på græs eller mos, som er en del af havens elementer. Japanske haver har også nogle gange stenbassin, oprindeligt designet til at bruges af besøgende til at vaske hænder før en te ceremoni, og sten lanterner, der dæmpet belysning under ceremonien.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com