Hvad er de lille gullig hoppe Bugs på mine tomatplanter?

October 12

Hvad er de lille gullig hoppe Bugs på mine tomatplanter?

Mange forskellige skadedyr angreb tomatplanter. At være i stand til at identificere dem i din have giver dig et ben på bare hvordan du styrer dem. Det er også vigtigt at vide hvad man skal kigge efter i dit anlæg til at bestemme, hvilken slags pest dine tomater har tiltrukket. Se bugs selv er langt den sikreste vej til identifikation. Det hjælper også for at kende livscyklussen for fejlen, som unge og æg af bug ofte ikke ser noget, der ligner den voksne version.

Lille, gullig, hoppe Bugs

Du sandsynligvis ser på haven fleahoppers når din tomatplante er befængt med bittesmå, gullig, hoppe bugs. De smage tomater, som gør mange andre have skadedyr. De er mørk i farven, men har en plettet udseende, der giver dem en gullig nuance. De hoppe fra sted til sted, og synes at forsvinde når forstyrret. De kunne forveksles med loppe-Bille, som er en anden fælles tomat skadedyr, men kan adskilles på deres anløbne skaller og fraværet af tygget huller i bladene på planten.

Fleahopper livscyklus

Fleahopper skaber små punkteringer i kødfulde blade og stilke af planten med sine mouthparts. Kvindelige fleahoppers lægger æg inde punkteringer, hvor de forbliver for vinteren i koldere klimaer. Voksne overvintre i varmere klimaer. Når æggene klækkes, er nymfer født, grønne og små. De går igennem fem faser af molt før de når voksenalderen, og processen kan tage alt fra 11 til 41 dage afhængig af klimaet. Fleahoppers kan producere fem generationer i en enkelt vækstsæson.

Skader

Fleahopper skader på den brede vifte af planter som de foder, herunder tomater, omfatter en bleg spotting og mærkbar stippling af bladene. Denne stippling skader især på afgrøder, der dyrkes for deres blade, som salat, kål eller anden urt sorter. Nymfe og voksen fase af fleahopper forårsage de samme skade planterne.

Kontrol

Disse små bugs er relativt nemme at kontrol med et vilkårligt antal af kommercielle insekticider godkendt til brug på edibles. Hvis du foretrækker at tage en mere økologisk holdning til din have, Prøv blot at fjerne bugs manuelt. Dette opnås ved meget forsigtigt skære væk den berørte del af anlægget. Flyt forsigtigt for ikke at forstyrre fleahoppers. Placér fjernet plante ind i en plastikpose, tætning og bortskaffe posen.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com