Hvad er de tre forskellige typer af vinduesglas?

September 16

Hvad er de tre forskellige typer af vinduesglas?

Næsten alle vinduesglas produceret i dag er lavet af den samme grundlæggende metode: hælde smeltet glas i en løbende bånd over et bad af smeltet tin. Det producerer, hvad der er kendt som floatglas, som er flad, fejlfri og billig nok til at blive brugt i næsten alle vinduer. Når glasset er blevet produceret, kan forskellige procedurer anvendes til at give den særlige kvaliteter såsom styrke, farve eller reflektion.

Udglødet glas

Dette er den grundlæggende glas produkt. Det bruges i de fleste vinduer og glasdøre. Når glasset er produceret ved hjælp af float glas teknik, er det afkølet. Dette producerer understreger i glasset, som nogle dele cool hurtigere end andre, hvilket gør krystal strukturere ujævn og skabe spændinger i glaslaget. Små ændringer i temperatur kan forårsage disse understreger at splintre glasset. For at forhindre dette, glasset opvarmes i en speciel ovn og lov til at afkøle langsomt og jævnt, at fjerne belastninger i strukturen. Udglødet glas kan så have en anden metode til at producere en af de specielle typer af vinduesglas.

Stramme

Hærdet glas fremstilles ved opvarmning udglødet glas til en høj temperatur og blæser luft over det, så at det yderste lag glas køler hurtigt, mens det inderste lag forbliver flydende for længere før solidifying. Dette sætter op et mønster af understreger mellem indersiden og ydersiden af glasset. Dette gør det både fysisk hårdere og får den til at bryde op i meget mindre stykker end regelmæssig udglødet glas gør når det er knust, hvilket gør det meget sikrere.

Belægning

Visse egenskaber kan føjes til glas ved at anvende blandinger af kemikalier på overfladen for at oprette overtrukket eller spejlet glas. Hvis du vil oprette belægninger, der gør glas ridsesikkert eller ændre optiske egenskaber såsom refleksionsevne eller farve, anvendes kemiske dampe på glasset, der obligation til dens overflade. Hvis du vil oprette en spejlglas et tyndt lag af metaller som sølv eller aluminium skal anvendes til den ene side af glasset. Et meget tyndt lag af metal uden en beskyttende belægning kan producere glas, der fungerer som et spejl i én retning og se i den anden.

Laminering

For at forbedre den isolerende, Lydisolering, styrke og sikkerheden af glas, lamineret et lag af vinylmateriale mellem to eller flere glasplader. En vigtig effekt af dette lag er, at det holder glasset sammen, at holde det fra rystende når hit. Lamineret glas bruges mere typisk bilruder end i bygninger, selvom det kan også bruges i områder med ekstreme vejrforhold eller andre årsager til brud.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com