Hvad er den hurtigst voksende vinter Squash?

November 5

Hvad er den hurtigst voksende vinter Squash?

Vinter squash er ikke en hurtigt voksende grøntsag. I modsætning til sin sommer fætter, zucchini, som vokser fra blossom til frugt i løbet af få dage, vinter squash sorter absorbere energi fra solen og jorden i flere måneder før stigende til høst.

Grundlæggende

Fordi vinter squash har tendens til at have tykkere hud og tendens til at være meget større end sin sommer fætter, giver det mening at de hurtigst voksende sorter er mindre, thinner-skinned dem. Ifølge Jon Traunfeld af Home & Garden Information Center, vil delicata og agern typer producere modne frugter hurtigere end nogle af de større vinter squash sorter.

Delicata

Delicata, eller sød kartoffel squash, er en mindre aflang sort, der er normalt cremefarvede med mørkere striber langs længden. Grunden til disse vokse hurtigere end de fleste squash---normalt senest 75 dage fra frø til høst---er huden er meget tynd, selv bud nok til at spise en gang kogte. Dette er en unik squash, der er meget nem at dyrke i en baghave og er sjældent at finde på markeder.

Agern

Acorn squash, en af de mere almindelige sorter findes i købmandsforretninger, er en anden mindre sød squash med en tynd hud. Det tager ca. 75-80 dage fra såning til høst for de fleste bush typer; vin typer tage længere tid.

Andre indstillinger

Der er visse typer af butternut og spaghetti squash, der kan være klar til høst i omkring 80 dage, men disse er grøntsager, der nyder godt af et par ekstra dage på vinstokken til at få større i størrelse.

Fun Fact

En længe har haft at sige om eftersæson grøntsager er, at de er fulde af vitalitet og energi, at have samlet de varme, lys og regn i hele sæsonen.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com