Hvad er den røde & sort Bille på min sommerfugl buske?

March 26

Hvad er den røde & sort Bille på min sommerfugl buske?

Sommerfugl buske er stauder fælles til Nordamerika, der kommer i mange farver. En indbygger i buskene kan du uden tvivl bemærke i sommermånederne er en rød og sort Bille daglig tale kendt som en mariehøne. Mariehøns er uskadelige for mennesker og er typisk betragtes som en gavnlig insekt på grund af deres vane med at spise skadedyr. De er kendt som mariehøns uden for USA.

Grundlæggende

Mariehøns er medlemmer af Coccinellidae familie af biller. De findes over hele verden og omfatter næsten 5.000 forskellige arter, herunder 450 som er hjemmehørende i Nordamerika. Mariehøns er fælles insekter og er blevet lidt ikoniske, bliver præsenteret i digte, historier, myter og endda i firmalogoer. De er kendetegnet ved deres store røde eller orange vinger, der gør op udseendet af en shell oversået med sorte pletter og en lille sort hoved.

Indvirkning

Mariehøns er typisk betragtes som gavnlig for haver. De er rovdyr, som almindeligt bytte om skadedyr som bladlus. Bladlus er små insekter, som spiser plantemateriale og kan ødelægge din have, herunder din sommerfugl buske. En mariehøne på en butterfly bush kan simpelthen preying på de sande skadedyr. De spiser også skala insekter og mider, som begge er almindelige skadedyr insekter i haver. De er næsten uskadelige for mennesker og kan endda blive holdt som kæledyr.

Reproduktion

Mariehøns reproducere seksuelt i foråret. De vil lægge overalt fra et par til et par dusin æg på undersiden af blade eller buske. Æggene klækkes inden for et par dage og larverne passere gennem forskellige livsstadier. De tager omkring tre til fire uger for at blive fuldgyldigt voksne. Den typiske ladybug levetid er to til tre år. Kvindelige mariehøns vil lægge ekstra, ufrugtbar æg sammen med sine frugtbare æg, hvis maden er knappe. De barnløse æg vil give en fødekilde for larverne.

I populærkulturen

Mariehøns og mariehøns har været omtalt i digte. De er genstand for en børnerim, kaldet "Ladybird, mariehøne," og en blev præsenteret som en karakter i Pixar's 1999 film "A Bug's Life." Den London-baserede forlag Ladybird bøger bruger en mariehøne i sit logo. Mariehøne findes også ofte som en Halloween kostume.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com