Hvad er den sværeste sten?

December 31

Hvad er den sværeste sten?

Diamanter er værdsat verden over for deres skønhed, gnistre og skinne, men de er vigtige for en anden grund så godt. Diamanter er den hårdeste mineral på planeten, gør dem nyttige for mange industrielle formål. Udover ser smuk på sin finger, kan en piges bedste ven også bore ned i jorden samt hjælpe med at bygge biler, fly og motorer.

Generelle oplysninger

Ifølge USA Geological Survey er diamanter de stærkeste og mest kendte materiale i verden, hvor han scorede et maksimum på 10 på Mohs hårdhedsskala. De er lavet af rent kulstof. På grund af deres hårdhed er diamanter også længstvarende af alle ædelsten, ifølge Mark Helper fra University of Texas. Diamanter opløses ikke i syre, men de kan blive ødelagt, hvis udsat for intens varme. Når en diamant er opvarmet til over 1.100 grader Fahrenheit ved tilstedeværelse af ilt, vil det brænde og danner kuldioxid. Hvis det opvarmes til omkring 1.300 grader uden ilt, bliver det grafit.

Bruger

Diamonds' hårdhed tillader dem at bruges til flere formål ud over at lave smykker. Diamanter, der ikke opfylder perle kvalitet standarder for farve, klarhed, størrelse eller form kaldes "industrielle diamanter." Disse bruges til at skære, slibe og bore andre hårde materialer, såsom metaller, der anvendes til at gøre biler, flyvemaskiner og andre maskiner. Disse diamanter er også placeret på slutningen af minedrift øvelser. Diamanter kan kun reduceres med andre diamanter, men de kan være renlig brudt med en skarp, præcis slag på grund af deres kavalergang. Kavalergang er den egenskab, der tillader nogle sten til at splitte i visse retninger og producere flade overflader. Diamond kuttere har brugt jern hjul belagt med diamond dust at forme og polere sten for at gøre smykker siden 1400-tallet, ifølge Helper.

Hvorfor er diamanter så hårdt?

Diamanter er meget svært på grund af den enorme kemisk binding mellem hver kulstofatom. Derudover danne atomer i diamanter stiv struktur, således at hvert atom er forbundet med fire andre, oprettelse af en regelmæssig og robust netværk, der er næsten uovervindelig.

Andre hårde sten

Ifølge den amerikanske sammenslutning af mineralogiske samfund er korund verdens anden sværeste sten, scoring en 9 på Mohs hårdhedsskala. Det er 25 procent så stærk som en diamant. De gennemsigtige sorter af korund omfatter rubiner og safirer. Uigennemsigtige korund bruges til at slibe, glat og polsk andre hårde materialer. Topaz, scoring en 8 på Mohs hårdhedsskala, er verdens tredje sværeste stone. Emerald og aquamarine er fælles sorter af topaz, som er halvt så hårdt som korund.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com