Hvad er disse orme på min pryd Krabbe træ?

October 7

Prydplante Krabbe æbletræer er en smuk del af foråret landskab. Klassificeret som æbletræer med frugt mindre end 2 inches i diameter, er paradisæbler spiselige samt attraktive. Desværre er de omfattet af mange af de samme skadedyr som æbler, mange af dem ormelignende larver eller larver. At identificere, hvilke skadedyr plager din træ er altafgørende for kontrol.

Leafrollers

Leafrollers kan være svært at få øje på. Disse larver opløfte blade og derefter binde dem sammen med silke til at oprette en beskyttende hule. Den blade den beskytter dem mod rovdyr og lidt fra insekticider. Den skrå stribede leafroller (Choristoneura rosaceana) og sparganothis fruitworm (Sparganothis sulfureana) er to fælles leafroller larver. Lejlighedsvis larver rulle et blad ved siden af frugt og beskadige frugten, som de lever af blade. Skader er normalt let og ikke garanterer kontrol, men spray som indeholder bakterien Bacillus thuringiensis er effektive mod larver i tilfælde af et stort angreb.

Leafminers

Du kan ikke se disse små larver meget ofte, men de er larver af møl i slægten Phyllonorycter. I første omgang feed de på sap mellem blade overflader. Som de vokser begynder de at fodre på blad væv, selv forårsager blade til at folde i en telt-lignende måde. Kraftig fodring kan reducere blomstring det følgende år. Leafminers tendens til at være mest fremherskende på stærkt sprøjtede træer. Naturlige prædatorer typisk holde leafminers i skak, og kontrol er normalt ikke nødvendige.

Blad-tygge larver

Ligesom andre larver, blad-tygge larver lever af blade, men deres skader tendens til at være mere mærkbar. Østlige telt larver spin en beskyttende silke telt over gren crotches, hvor de skjuler når de ikke er fodring. De svømmehud telte er grimme, og alvorlige angreb en kan forårsage bladtab. Blot knuse og ødelægge rederne om natten eller på overskyede dage hele larver opstaldning i dem er effektiv kontrol. Yellownecked larve æder normalt i sensommeren. De forbruger hele blade, men når træet har lagret sin energi til vinteren og lige før orlov drop, så deres fodring årsager lidt skade på træet ud over kosmetiske. Disse sorte og gule stribede larver foder i store grupper, hvilket gør dem nemme at kontrollere. Simpelthen sveske ud gren eller grene hvor disse store grupper er fodring.

Frugt-ædende Caterpillar

Codling moth larve er ifølge Clemson University, måske en af de vigtigste apple skadedyr i verden. I foråret voksne emerge fra overvintrende websteder i barken af træer og lægge æg i nærheden af frugt klynger. Nyklækkede larver Angiv frugt og foder på det, indtil de forpupper og bliver voksne. Denne generation lægger æg direkte på den frugt, der udklækkes og graver sig ned i den frugt, hvor æggene blev lagt. Sprays er effektive men timing er afgørende. Insekticider skal anvendes, når voksne lægger æg eller bare efter æggene klækkes. Larver fodring i æblet er beskyttet mod kemiske bekæmpelsesmidler.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com