Hvad er dyner?

September 5

Hvad er dyner?

Det franske ord for "dække", en dyne henviser sædvanligvis til en tyk, polstret quilt. En type af strøelse, der ligner en blød, flad taske, typisk fyldt med ned, fjer, eller polyester, dyner kommer i mange forskellige stilarter og materialer (både afvaskelige og ikke-vaskbare). Nøglen til at finde den rigtige afhænger af personlige valg, tid af året og klima du bor i.

Oprindelse

Dyner opstod i landdistrikterne i Europa i 1700-tallet. Ifølge HomesandFamily.com, en af de første omtaler af en dyne (som vi kender det i dag) kom fra Thomas Nugent, en engelsk forfatter, der rejste til Westfalen i Tyskland i 1749. På sin rejse bemærkede han, at beboerne ikke dækkede med tæpper. I stedet, de brugte, hvad han beskrev som et "cover madras." Fordi folk længe siden bruges til at tilbringe en masse tid at gøre deres senge i et forsøg på at holde varmen, tog ved hjælp af så mange lag af strøelse en stor indsats. Dynen løst dette problem ved at handle en tyk taske-lignende dækning for kombinationen af flere tæpper og lagener på sengen.

Talsmanden eller dyne?

Mange mennesker bruger normalt vilkår "dyner" og "dyner" flæng; der er imidlertid en forskel. Dyner er normalt tykke tæpper fyldt med en isolator, såsom bomuld eller fjer. Selvom dyner også bruge fyldstof materiale, er den store forskel i hvordan de bruges. Dyner kræver ikke et dæksel og anvendes alene, mens dyner er normalt sat inde dynebetræk.

Forskellige typer af fyldninger

Når du vælger en dyne, er det vigtigt at sørge for, du er fortrolig med materialet fyld indeni. Efter alt, kan du sove under det i år. Der findes flere typer af dyne fyld rådighed - hvoraf nogle er naturlige og andre, der ikke er. For eksempel omfatter nogle menneskeskabte dyne fyld materialer unaturlige fibre, hule fibre og syntetisk fyld. Duck fjer og gåsedun er også populære naturlige fyldstoffer. Når du overvejer en materiale, også huske holdbarhed. En god kvalitet, naturlig-fyldt dyne kunne vare op til 30 år, mens en syntetisk dyne vil sandsynligvis kun sidste omkring 10 år. Ikke desto mindre kan syntetiske dyner vaskes, i modsætning til deres naturlige udstoppede modparter.

Dyne Tog Ratings

I England og Amerika kaldes industri standard betegnelsen anvendes til måling af varmen fra en dyne en "tog". Denne ratingsystem blev oprindeligt opfundet af Shirley Institute i Manchester, England i 1940 ' erne. Dyner er målt fra lav til høj (dvs., jo højere tog, varmere seng dække). Tog klassifikationer er som følger: 4,5 tog, 6 tog, 7,5 tog, 9 tog, 10.5 tog, 12 tog og 13,5 tog. En 4,5 tog dynen, for eksempel, bør anvendes i varme klimaer eller sommermånederne, mens 13,5 tog dyner er ideelle til vintermånederne eller koldere klimaer. Når du køber en dyne, kan du typisk finde disse oplysninger på emballagen og på et tag fastgjort til dynen.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com