Hvad er en araeometri skala?

March 2

Hvad er en araeometri skala?

En araeometri måler massefylde af væsker. En araeometri skala er del af flydevaegten, der indeholder måling. Selvom alle aræometre foretage en lignende funktion, anvendes en række forskellige vægte for forskellige væsker.

Historie

Hypatia af Alexandria udviklet den første hydrometer engang i løbet af fjerde eller femte århundrede. Hendes opfindelse var den første laboratorium instrument, der var i stand til at måle densitet eller vægtfylde af væsker. Siden dengang, er aræometre blevet mere specialiserede, med måling skalaer specifikt for visse erhvervsgrene.

Formål

En araeometri er et rør med en vægt på ene ende og en skala på den anden. Røret synker til forskellige dybder, afhængig af densiteten af væsken. Skalaen viser en måling af hvor dybt røret dræn. Aerometre er nyttige til at bestemme mængden af tørstof opløses i en væske, såsom sukker i vandet.

Typer

Flydevaegten skalaer er kalibreret til konto til densiteten af særlige væsken bliver testet. Forskellige industrier brug forskellige hydrometer skalaer. API-skala er standard i olieindustrien. Barkometer skala bestemmer tætheden af garvning løsninger og bruges i læder handel. Flere skalaer er anvendes til fremstilling af vin til at bestemme sukker eller alkohol indhold og omfatter Dujardin, Brix og Platon skalaerne.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com