Hvad er en fordampning luftfugter?

May 5

En fordampning luftfugter, den mest almindelige type af luftfugter, tilføjer fugt til luften.

Funktion

Vandet i befugteren er fordampet og damp---det lavere tryk damp---er blandet med luften til form spray vand. Denne spray vand temperatur er ovenfor der hvor fugten i luften vil kondensere. Denne type af luftfugter er fuldautomatisk og vandstanden er kontrolleret af en float kontrol. Enheden er designet til at øge luftfugtigheden, når luften er tør og mindske output når værelse luftfugtigheden er høj.

Indendørs luftkvalitet

Mængden af vanddamp i luften har en stor indvirkning på såkaldte indendørs luftkvalitet. For lidt vanddamp i luften og det føles alt for tør. For meget og rummet føles lummert. For at opnå en god indendørs luftkvalitet, skal en balance mellem disse to ekstremer undersøges. American Society of opvarmning, køling og Air-Conditioning Engineers (ASHRAE) har offentliggjort acceptable intervaller af temperatur og luftfugtighed for bygninger.

Luftfugtighed definitioner

Luftfugtighed refererer til den luft vanddamp indhold. Yderligere beskrivelser af fugtighed omfatter absolut fugtighed, relativ fugtighed og specifikke fugtighed. Absolut fugtighed = massen af vanddamp i én kubikfod luft og svarer til densiteten af luft. Specifikke luftfugtighed er vægten af vanddamp pr. pund af tør luft. Relativ luftfugtighed er forholdet mellem absolut fugtighed til den maksimale mulige massefylde af vand dampe i luften ved samme temperatur--i virkning, procentdelen af vanddamp i luften. Dugpunkt-temperaturen er temperaturen på mætning i en given fugtighed samt en given pres. Våd pære temperatur er den temperatur skyldes fordampning af vand ved et givent tryk.

Luftfugter Design

Luftbefugtere, på deres mest grundlæggende, har ofte et reservoir for vand, som derefter sendes til et bassin. Efter en våd media filter absorberer vand fra bassinet i en kapillaritet---en væske tendens til at stige i snævre rør---en fan blæser luften gennem filteret fugtet. Befugtningsapparater er tilgængelige som standalone enheder eller som en del af et klimaanlæg.Adiabatisk systemer er konstrueret til at anvende varmen fra den omgivende luft for at ændre vand ind i damp til befugtning. Eksempler på disse foggers, ultralyd og pezio disk befugtere.

Tip til valg af en luftfugter

De fleste producenter tilbyder tips om hvordan du vælger en luftfugter. Faktorer at overveje omfatter kapacitet af den enhed, som korrelerer til størrelsen af den plads til at være fugtet; byggematerialer, herunder korrosionsbestandigt metal; vedligeholdelse spørgsmål, herunder brugen af afløb, gældende for enheder, der er en del af en større klimaanlæg; forhindre bakterier emission; og styre kapacitet. Nyere befugtningsapparater er automatisk og kræver ikke overvågning, men fugtighed kontrol enheder kaldet Humidistater er tilgængelige, hvis nødvendigt.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com