Hvad er en hånd vævet Persisk tæppe værd?

January 1

Hvad er en hånd vævet Persisk tæppe værd?

I universet af persiske tæpper er det mest værdifulde altid hånd-vævede typer. Selvfølgelig, afhænger værdi af en række faktorer. Disse omfatter alder og tilstand af tæppet, samt hvad det er lavet af. Derudover regionen hvor gulvtæppet blev lavet samt dens specifikke vævning og mønster bidrage til samlede værdi. Når det er alle kan tilføjet op, på tidspunktet for offentliggørelse, mange af disse tæpper være værd $200.000 og derover.

Alder

Persiske tæpper dateres tilbage til mindst det tredje århundrede, da de først blev produceret i stort tal i Persiens Sassanid periode. Siden da, håndvævede sorter har været lavet af håndværkere i Iran (som er moderne Persien) gennem en omhyggelig kombinerer design, hånd vævning og knuder. Antikke tæpper fra denne nation er ofte meget værdifulde. På tidspunktet for offentliggørelse, en visse online rabatordningen spørger mere end $125.000 til en stor, antikke, hånd-vævede, lamb's uld tæppe fra Meshkabad, Iran.

Detaljer

Betragtning af at det kan tage et år eller mere at producere et stort tæppe, der er ekstremt detaljerede, hånd-vævede og knyttede, er det ikke usædvanligt at Bekoste en ny $15.000 til $40.000. Disse tæpper i forskellige motiver og mønstre, samt noget bestemt til persiske tæpper: krum design. Denne særlige designelement er meget sværere at gennemføre, og det er tilkendegivet ved flamelike buede linjer og rytmer. Dette gør dem bedre end standard geometriske eller lineære, designs.

Materialer

Materialerne, der anvendes til at gøre hver Persisk tæppe vil også bidrage til at tæppe samlede værdi. Fine lamb's uld og bomuld er de to mest fremherskende fibre anvendes til at hånd-vævede typer. Silke er den mest værdsatte fiber, selv. Når lavet af det, og når også gøres i visse provinser i Iran, kan disse tæpper liste med imponerende priser. For eksempel, viser en anden online rabatordning, på tidspunktet for offentliggørelse, en listepris på $217,000 for en cirka 5-mund-ved-8-fods model.

Prisoverkommelighed

Undersøgelser af typiske håndvævede Persisk tæppe priser i dette andet årti af det 21. århundrede afsløre mange, der er relativt billig. Afhængig af størrelse, design, tilstand og provinsen i Iran, hvor de er lavet, vil nogle køre godt under $1.500, anvendte og efter tunge diskontering. En advarsel er i orden, selv om: nogle tæpper, der annonceres som værende hånd-vævede og fra Iran faktisk ikke. Thats hvorfor du bør have en certificeret taksator tjek dit tæppe, før du køber den.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com