Hvad er en ovn tørretumbler?

February 4

For at bruge tømmer til mest kommercielle eller boligområder applikationer, såsom møbler eller sidespor, skal de fleste af vandindhold i træ fjernes. Tørring ovne giver dig mulighed at gøre dette i en kort periode. En tørring ovn er en isoleret kammer, hvor luftcirkulation, temperatur og fugtighed er lykkedes at skabe et miljø, der fjerner fugt fra tømmer. Dette gøres på forskellige måder, afhængigt af typen af ovn.

Før tørretumbler ovne

Lav-temperatur ovne, eller før tørretumblere, bruges typisk til at tørre grønne træ til et lavere vandindhold før du sætter det i en tør ovn. Træ er tørret til et vandindhold på omkring 25 procent, før det er placeret i en tør ovn. Temperaturer i en pre tørretumbler spænder fra 75 til 100 grader Fahrenheit, med relativ humidities mellem 60 og 90 procent, og de hjælper til at forkorte tørretiden på nogle typer af løvtræ. Før tørretumblere har et kontrolleret ventilationssystem, der hjælper med at regulere den hastighed, hvormed træet er tørret.

Konventionelle ovne

Konventionelle tør ovne bruger varme, der er fastsat af damp, varmt vand bredbånd eller en ovn til at fjerne vand fra træ. Det vand, der er fjernet omdannes til vanddamp gennem fordampning og er opbrugt fra ovnen med varm luft. Dette kræver en masse varme, så at luften inde i ovnen skal være konstant opvarmet, hvilket gør disse ovne mindre energi effektiv end affugtning ovne.

Affugtning ovne

Affugtning ovne kan tørre træ til et vandindhold på omkring 5-6 procent ved hjælp af løbende genvundne varme i stedet for udluftning væk den varme luft. Dette gør disse ovne mere energi effektive end konventionelle eller vakuum ovne. De arbejder ved at passere opvarmet luft over tømmer, fordamper vandet i træet. Varme, fugtige luft, der medfører passerer hen over en kold coil, hvor det er afkølet. På spolen, fordampet luften omdannes til flydende og flyder ned et afløb som koldt vand i stedet for damp som i en konventionel ovn. Varmen fjernet fra luften, da det køler bruges af systemet til at varme det op igen igen.

Solar ovne

Solar tør ovne er ideelle til små træ-tørring operationer, fordi tørretid afhænger af vejrforholdene og en begrænset mængde af træ kan tørres. Elektricitet er stadig nødvendig i disse tørre ovne til at køre fans, men varmeenergi, der kommer fra en solfanger. Fugtig luft fjernes enten gennem ventilationskanaler eller det kondenseres på solfangeren om natten. Tørring gange for solar tør ovne kan variere, men tendens til at være lang i forhold til andre typer af tørretumblere.

Vakuum ovne

Vakuum ovne drage fordel af atmosfærisk tryk for at tørre træ. Vakuum ovne reducere det atmosfæriske tryk inde i tørring salen, og det sætter dem i stand til at tørre træ i en brøkdel af den tid, der kræves af andre typer af ovne. Dette skyldes, at vand koger ved en lavere temperatur, når der er mindre pres i atmosfæren omkring den. Vakuum ovne har dog små kamre, så de ikke kan tørre store mængder af træ på én gang. Varmen skal være forudsat løbende så godt, så nogle gange et elektrisk varmetæppe, varme spoler eller mikrobølgeovn er bruges til at opvarme træet konstant. Selv om tiden er gemt i tørring, koster vakuum systemer mere at betjene på grund af de mindre belastninger.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com