Hvad er en Reconsolidation kurve i jorden?

December 10

Hvad er en Reconsolidation kurve i jorden?

Funktionsmåden for jord spiller en central rolle inden for geoteknisk ingeniørvirksomhed og byggeriet. I realiteten bliver jord en konstruktion materiale ud fra dets evne til at støtte en bygning struktur. En reconsolidation kurve giver ingeniører til at bestemme, hvordan en jordmiljøet vil svare til vægten af en bygning struktur over tid.

Jord konsolidering

Under planlægningsfasen bygning vil en bygning jord placering fungere som fundamentet for at støtte sin vægt og holde sin strukturelle form intakt. Når først rejst, forårsager en bygningens vægt jorden for at konsolidere eller kompakt. Afhængigt af typen af jord, kan en bygning vægt fortsætte med at konsolidere eller omkonsolidere, jord over tid. Også kendt som primære og sekundære konsolidering, disse to processer blive faktorer når du planlægger en bygning byggeprojekt. Konsolidering og reconsolidation kan faktor i enhver bygning byggeprojekt med hensyn til nye hjem konstruktioner eller hjem tilføjelser.

Reconsolidation kurve

En reconsolidation kurve måler beløb og sats på konsolidering, der foregår efter et område af jord tager på ekstra vægt. Kurven kombinerer to variabler - mængden af konsolidering-- og længden af tid til at bestemme de virkninger en bygning vil få en jordmiljøet. For at gøre dette, udføre geotekniske ingeniører jord konsolidering test, der måler en jordens evne til at modstå forskellige grader af pres. I realiteten bliver reconsolidation virkningerne en tidsafhængig proces, der skal afbildes som en kurve på en graf. De indsamlede oplysninger giver bygherrer til at bestemme, hvor længe en bygning vil bosætte sig og hvor langt ned endelige bygning struktur vil synke.

Jord processer

Reconsolidation virkninger skyldes fjernelse af vand fra jorden. Som en jordmiljøet tager yderligere vægt, presses enhver eksisterende vand ud af jorden. Når dette sker, falder den samlede volumen af jord som jordpartikler nøjes eller kompakt. Jord partikelstørrelse har indflydelse på hvor meget vand der findes og hvordan vand forlader jorden. I kraft, vil prøver taget fra grovkornede eller sandet jord vise en stejl reconsolidation kurve, da store sandjord partikler komprimere hurtigere end mindre, finkornet jord. Mindre, finkornet jordpartikler såsom ler har en langsom reconsolidation, betyder vand forlader jorden mere langsomt.

Jordpakning

Jordpakning indebærer den faktiske stampemaskiner af jordlag at fjerne luftlommer i jorden. Huse eller bygninger opført på ujævne jord områder som bjergskråninger, kan have store mængder af luft i jordmiljøet. Jordpakning arbejder for at konsolidere jordlag og skabe et stabilt fundament for bygningens vægt. Jord jordpakning aktiviteter opstår før reconsolidation målinger er udført, da komprimering kan kræve, at flytte hele lag af jord til niveau ud af et område. Som med jord-vand konsolidering varierer mængden af luft i en jordmiljøet med størrelse og konsistens af dens jordpartikler.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com