Hvad er en rød peberfrugt for fuglefrø?

August 19

Vilde birdseed foderautomater formodes for at invitere fjervildt besøgende i din have, men oftest du får meget mere end du forhandle. Birdseed og oksetalg producenter tilføjer undertiden rød peberfrugt for at modvirke gnavere og andre pattedyr, der hærger fugl foderautomater.

Hot Stuff

Den røde peberfrugt bruges i nogle vilde birdseed og oksetalg produkter er hot chile peber, der indeholder en høj capsaicin indhold. Capsaicin er, hvad giver "burn" i peberfrugterne.

Godt For fugle

Fugle er ufølsom over for spise capsaicin og kan nyde peber, samt nyder godt af sin vitaminerne A og E og caroten.

En ubehagelig overraskelse

Pattedyr er følsomme over for capsaicin og generelt kan lide ikke sin aroma. Når de spiser frø og oksetalg der indeholder peber, får capsaicin i deres mund, øjne og næser, forårsager en ubehagelig brændende fornemmelse.

Scoville Heat Units

Capsicum bruges i vilde fuglefoder for at holde egern og andre skadedyr væk helst indeholder mellem 125.000 og 300.000 scoville varme enheder. Scoville varme enheder er standard for måling af skarphed af alle krydderier.

Overvejelser

Brugen af capsicum i fuglefoder menes at forårsage gnavere, prærieulve og andre skadedyr nok ubehag, at de flytter, men nogle gange disse væsner er så sultne, at de kan tilpasse sig til at spise det til at holde fra sultende.

Advarsel

Hvis du bruger pulveriseret capsicum for at blande i din birdseed, kan det blæse ind i dine øjne eller måske endda irritere fugle øjne. Holde sig til frø, der er blevet sprøjtet i stedet, og gemme pulveret blandes omhyggeligt i din hjemmelavet talg.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com