Hvad er en rorpind & kultivator?

December 31

Hvad er en rorpind & kultivator?

En rorpind & cultivator er en havearbejde værktøj, der giver gartneren med en måde at udføre to opgaver med ét værktøj. Forskellige modeller af rorpind/kultivatorer er drevet af elektricitet--ved hjælp af en netledning, der er sluttet til en stikkontakt-mens andre har genopladelige batterier eller er benzindrevne. Rorpind/kultivatorer kommer også i en sortiment af størrelser, fra mini modeller for hjemmet haven til større versioner for større programmer. Tilling bredder, variere antallet af vinger og hastigheder også afhængig af model.

Tilling

Forberede jorden før plantning er det vigtigste aspekt af havearbejde. God, løs jord hjælper planters rødder trænger den omgivende jord og bliver stærkere. Tilling er handlingen at løsne jorden, typisk i en dybde af 10 inches. Rorpind/kultivator kan også bruges til at blande ændringsforslag, som kompost og gødning i jorden. Tilling sker undertiden i slutningen af sæsonen, for at makulere død vegetation og bland det i jorden for nedbrydning.

Dyrke

Dyrke er gjort af to årsager: at bryde op det øverste lag af jord til luft og vand trænge ind og fjerne ukrudt. De mindre, eller mini, rorpind/kultivator værktøjer kan bruges til at fjerne ukrudt mellem rækker af grøntsager. Da området mellem rækker er generelt høj trafik område af haven, er en ekstra bonus af dyrkning, at det bryder op toppen af jord, beluftning det og forhindrer jordpakning.

Sådan fungerer det

Afhængig af mærke og størrelse, have rorpind/kultivatorer tænder, der roterer i jorden til at bryde det. Når tilling, har nogle maskiner en omvendt tilling funktion, der får tænderne til at vende deres retning, grave dybere i jorden. I positionen dyrke grave tænderne i top 2 eller 3 inches af jord, rodløshed ukrudt og løsne jorden.

Overvejelser

Nogle gas-drevne rorpind/kultivatorer kræver, at du blande olie og gas sammen at køre maskinen. Andre ikke, og disse typisk indeholde ordene "ikke blande kræves" i reklamer og deres emballage. Når man overvejer som redskab til at købe, kigge efter en garanti hvis du er i tvivl om kvaliteten af tænderne. Nogle producenter sikre tænderne mod brud i en vis tid efter køb.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com