Hvad er en skorsten dæmper?

March 24

Hvad er en skorsten dæmper?

En dæmper er en plade eller oppustelige sæl, der fungerer som en dør, skaber en barriere i din skorsten så røgen til at stige og holde snavs ude. Din dæmper forbliver lukket når din pejs ikke bruges, så du ikke mister varme eller air conditioning.

Sådan bruges en dæmper

Brug håndtaget på siden af pejsen til at åbne din dæmper før du lys branden. Den åbne spjæld giver røgen til at stige op gennem skorstenen og holder røg og giftige gasser ud af dit hjem. Når ilden brænder, kan du justere spjældet for at tillade mindre luftstrømmen og skabe en mindre brand. Nyere præfabrikeret ildsteder har ofte dæmpere, der tillader åbne eller lukke indstillinger kun.

Skorstenen øverste spjæld

Skorstenen øverste spjæld er sidde på toppen af skorstenen og åbnet og lukket med en metal-kabel. De giver en effektiv tætning, men er dyrere og bør installeres af en professionel.

Hals dæmpere

De fleste dæmpere sidder i bunden af skorstenen. Hals spjæld er oppustelig sæler, der er installeret i nærheden af den eksisterende spjæld og sætte skorstenen, når du ikke bruger pejsen. De er billige og nemme at installere, men de don't stop regn eller snavs i at trænge ind din skorsten.

Vedligeholdelse

Tjek din dæmper årligt som en del af din almindelige pejsen vedligeholdelse. Hvis spjældet er skæv eller ikke forsegling stramt, erstatte den.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com