Hvad er en Steamer?

April 24

Hvad er en Steamer?

Dampkogere er en lukket beholder, der har en perforeret platform indeni, vandet opvarmes i bunden og et låg til at holde i varme og tryk. Dampskibe kommer i mange former og størrelser, fra industrimaskiner, der holder mange store pander til små metal indsætter i stand til at sidde inde i ethvert hjem pot. Ved hjælp af en damper er nem, sund og giver maden en ren smag. De er meget udbredt at lave mad meget delikate fødevarer, såsom dekorativt cut grøntsager eller omhyggeligt foldede dumplings.

Historie

Det tog mennesker lang tid at bygge skibe til at holde vand og kog, men når folk fundet ud af hvordan man får vand over ilden, blev det absolut nødvendige. Folk over hele verden har brugt vandet i kog, simre og damp deres fødevarer, afhængigt af inderlighed af elementet forberedes. Dampning er blevet brugt i japansk, kinesisk og i Middelhavet madlavning stilarter i tusinder af år. Sørg for at bruge et låg når dampende for at holde varmen og fugten inde.

Bambus dampskibe

Traditionelle asiatiske dampskibe er vævet af bambus. De er cylindrisk platforme, der tillader den vanddamp at gennemsyre i toppen uden at tillade nogen mad falder til under. En wok eller andre skålformet pot bruges til basen, lidt vand er kogt, og låget går på toppen. Dampskibe behøver ikke en masse vand og vandet aldrig skal røre platformen. Nogle bambus dampskibe har sådan en stram væve at de effektivt kan damp ris.

Metal dampskibe

Perforeret skær kommer nu i mange pot og pan sæt. Disse typisk passe ind i den høje bestand gryde, men kun gå et par inches. Damperen bør være relativt tæt på vandet for at give varme til at nå det effektivt, så det bedste bud er at bruge det til, for eksempel damp asparges mens koger pasta. Mange huse har en damper indsætte lavet af stål, som den ene på billedet. Det foldes ind i en lille kuppel med korte ben og toppen fans til at passe ind i en række forskellige gryder.

Industrielle dampskibe

Professionelle køkkener bruge presset lavet af damp til at tilberede mange retter ekstra hurtigt endnu med omhu. Industrielle dampskibe sidde på toppen af en tæller og åbne som en mikrobølgeovn. Lang pander er indsat og når timeren er indstillet og døren smækket, super-hot højtryks damp fylder i kammeret. Kartofler er ofte blødgjort denne måde at gøre kartoffelsalat eller kartoffelmos. Kokkene også bruge disse apparater til damp grøntsager i stedet for kogende; damperen bruger mindre vand og er ikke så voldsomme som kogende.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com