Hvad er en syre gødning & kan jeg bruge sidesten kaffe til vand en plante?

October 19

Hvad er en syre gødning & kan jeg bruge sidesten kaffe til vand en plante?

Gødning feed planter og fremme udviklingen af frugter, blomster, stængler og blade. De kan være naturlige eller syntetiske; store-købte eller hjemmelavet; Sure, basiske eller neutrale. Sure gødninger er formuleret til at fremme væksten af syre-elskende planter som deres rutinemæssige anvendelse sænker pH-værdien, gør det voksende område mere surt. Naturligt kan sure køkken scraps, såsom kaffegrums, integreres nemt i haven jordbund, sænke pH og giver syre-elskende planter en sund næringsstof boost.

PH effekt

PH i jorden er en målestok for dens surhedsgrad eller alkalinitet; jo højere pH, mere basisk jord. PH i jorden hjælper også til at bestemme, hvilke næringsstoffer kan tilgås af plantens rødder. Visse planter, såsom blåbær, azalea, roser, Rhododendron og tomater blomstre sure betingelser. Rødderne af syre-elskende har tilpasset til livet i en lav-pH miljø; som et resultat, disse planter ikke fungerer godt i neutrale eller basiske forhold, og ofte lider ernæringsmæssige mangler, hvis jorden ikke er sure nok.

Sure gødninger

Mens der er en række kommercielle produkter specielt designet til at befrugte syre-elskende planter i øjeblikket på markedet, dagligdags køkken elementer er også effektive og kan havde for en brøkdel af prisen. Drikkevarer, der er naturligt Sure, som kaffe og te, kan fortyndes og hældes over blomster, grøntsager, buske og træer. Denne type af Blandtegning fodring tillader planter at gøre umiddelbar anvendelse af de tilgængelige næringsstoffer; men da de fleste planter lukke deres blad porer som reaktion på varmt og solrigt vejr, flydende gødning bør kun anvendes tidligt eller sent på dagen.

Slow-Release fødevarer

Størstedelen af haven jord har en pH på 5,5 til 7,0. Disse neutral-til-let-syrlig betingelser give de ideelle rammer for mange planter. Disse planter, der trives i lav-pH jorder, kan være dyrket i disse betingelser. dog vil de vokse bedre hvis de får en lejlighedsvis dosis af langsom frigivelse, syre-baserede fødevarer. For eksempel, i stedet for at smide gamle kaffegrums i papirkurven, drys dem rundt i bunden af en plante, der synes at kæmper for at trives. Haven bryde gradvist, giver i nærheden planter med en løbende kilde til ernæring, og forbedre tilstanden af jord i processen.

Fordele

Planterne skal have næringsstoffer til at vokse. Selv hvis et kemikalie er rigelige i jorden, kan det ikke være i en form, planten kan bruge. Næringsstoffer opløses i vand og fremstå som elektrisk ladede ioner, som er så optaget af nogen i nærheden planternes rødder. Shifting pH i jorden kan ændre afgiften af en ion, ændre tilgængeligheden af et næringsstof. Syre-rige, organiske materialer, såsom kaffe og te, er fyldt med kvælstof, kalium, magnesium og andre mikronæringsstoffer, der fremmer udviklingen af rødder, stængler, blomster og blade. Derudover er bærme og haven slibende; rough tekstur af disse jord ændringer kan afskrækker tilstedeværelsen af soft-rørige skadedyr såsom snegle, larver og snegle.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com