Hvad er en tag spær?

October 17

Hvad er en tag spær?

Tag spær er strukturelle komponenter af en bygnings tag. Overveje dem de underliggende rammer, der understøtter tag pyntede og helvedesild. Enhver bygning med tag er tilbøjelige til at have spær, selv om spær udformningen kan variere og afhænger af typen bygning.

Støtte til spær

Spær hviler på en bærende væg, der overfører vægten af taget til bygningens fundament. Spær almindeligt hvile på den udvendige vægge af bygningen, men kan også støttes af bærende vægge. Spær er sat i en vinkel på en skrånende tag og vandret på et fladt tag.

På højderyggen

Nogle spær systemer bruger en højderyg stråle, mens andre systemer lægger de to sider af spær til hinanden på peak eller højderyg af bygningen. Benyttes en højderyg stråle, er det almindeligt bygget på plads først med støtte til ende spær. De resterende spær er derefter fastgjort individuelt til ridge bjælke og plade på toppen af de bærende ydervægge.

Spær

En bandagist spær er bygget separat fra bygningen og sat på plads som en enkelt enhed. Bandagist spær kan købes forudindstillede eller bygget på stedet. Bandagist spær omfatter indre afstivning mellem et loft tværbjælke og den øverste kant af spær. Dette gør bandagist spær selvbærende, der kræver support på kun to udvendige vægge. Spær er tungere end spær og skal løftes på plads af mekaniserede udstyr og en stor besætning.

Beregning af hældning

Hældningen på tag udnytter to målinger: vandret afstand spær covers og stige fra niveau på toppen af væggen til toppen af taget. Hvis bygningens tag måler 10 fod fra væggen til et punkt lige under toppen, og 6 fod fra toppen af taget til en linje mellem toppen af væggene, have taget en stigning på 6 fod og en Kør af 10.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com